Brattåsgården
Vecka 13
Lunch 1: Köttfärssås med pasta.
Lunch 2: Fiskgratäng a la Nordic serveras med kokt potatis.
Dessert: Våffelbakelse med sylt och vispad grädde.
Aftonmål: Stekt ris med kyckling och paprika serveras med dressing.
Veckans kvällsalternativ: 2 korv med bröd.
Lunch 1: Ugnsgratinerad falukorv med äpple och purjolök, serveras med potatismos
Lunch 2: Stekt fisk med stuvad spenat, serveras med kokt potatis.
Dessert: Körsbärskräm.
Aftonmål: Broccoligratäng med skinka.
Veckans kvällsalternativ: 2 korv med bröd.
Lunch 1: Raggmunk med fläsk.
Lunch 2: Fiskgryta med tomat och fänkål. Kokt potatis.
Dessert: Nyponsoppa med mandelsmaksatt grädde.
Aftonmål: Mannagrynspudding med saftsås.
Veckans kvällsalternativ: 2 korv med bröd.
Lunch 1: Hedvigsoppa (köttfärs och vitkål) med bröd.
Lunch 2: Fisksoppa med curry. Bröd.
Dessert: Frödinge ostkaka med vispad grädde.
Aftonmål: Skinkfrestelse med blandsallad.
Veckans kvällsalternativ: 2 korv med bröd.
3-rätters förrätt: Rökt laxtårta toppad med örter.
Varmrätt: Helstekt kotlettrad med champinjonsås och klyftpotatis.
Dessert: Brownie med vispad grädde.
Aftonmål: SOS (3 sorters sill, hårt bröd, ost och ägg), kokt potatis.
Veckans kvällsalternativ: 2 korv med bröd.
Varmrätt: Laxfilé med hollandaisesås och örtslungad potatis.
Dessert: Crepes med äpple, vispad grädde.
Aftonmål: Potatisbakelse med rostbiff/pastrami, blandsallad.
Veckans kvällsalternativ: 2 korv med bröd.
Varmrätt: Örtdoftande lammgryta med ungsstekt kulpotatis.
Dessert: Ägglikörmousse
Aftonmål: Grön ärtpurésoppa med pepparrotsgrädde.
Veckans kvällsalternativ: 2 korv med bröd.