Ekgårdens äldreboende
Vecka 19
1 Stekt prinskorv med stuvad vitkål samt kokt potatis
2. Färsbiff med tomatsås samt grönsaksris
Fruktsoppa
Middag:
1. Gräddig spenatsoppa med ägghalva (smörgås med valfritt pålägg)
2. Potatisbullar med keso samt lingonsylt
1. Kyckinginnerfile med äppelcidersås,varm grönsak, rostad potatis
2. Halloumibiffar med varm paprikasås och kokt potatis
Persikohalvor med hallonsås
Middag:
1. Laxpudding med skirat smör
2.Broccolibiffar med kall örtsås samt kokt potatis
1. Persiljebakad hokifile med citron,toppad med fetaostkräm,potatis
2. Ostgratinerade blomkål med kokt potatis
Drottningkräm
Middag:
1. Wienerfärslimpa med gräddsås och kokt potatis,saltgurka
2. Vegetariska nuggets med kallrörd sås, vitkålssallad
1.Potatis och purjolöksoppa med skinka,smör och bröd
2.Champinjonsoppa,smör och bröd
Mannafrutti med hallonsylt
Middag:
1. Kokt skinka med Rotfruktsgratäng samt tomat och fetaostsallad
2. Kikärtsgryta med ris
1.Spagetti carbonara
2.Ungsomelett med räksås,varm grönsak samt kokt potatis
Körsbärskräm
Middag:
1. Dillkött "fläskkött" med kokt potatis och slantade morötter
Kökets fredagsdessert
1. Panerad rödspätta med remouladsås,kokt potatis samt råkostsallad
2. Panpizza med tomatsås, ost och rökt skinka.
Svartvinbärskompott med maränger
Middag:
1 Viltskavsgryta med potatispure samt gele
2. Couscouspytt med myntayoghurt
1. Skinkstek med timjangräddsås,brytbönor samt klyftpotatis
2. Grönsakspytt med stekt ägg
Citronfromage
Middag:
1. Moussaka med tzatziki
2. Rödbetsbiffar med kall gräslöksås samt potatis