Folkungagårdens vårdboende
Vecka 48
Lunch Stekt falukorv, karamelliserad lök, dillstuvad potatis, varma grönsaker
Dessert Kökets päronkräm
Middag Ugnspannkaka, lingonsylt och kokta morötter
Lunch Stekt makrillfilé med gräddstuvad spenat och kokt potatis, stekta kålrötter
Dessert Nyponsoppa
Middag Bräckt kassler med stekt potatis, kall örtsås och blandad sallad
Lunch Pannbiff med löksky, kokt potatis, pressgurka och lingonsylt
Dessert Kökets blåbärssmoothie
Middag Krämig pastagratäng med skinka och broccoli
Lunch Ärtsoppa med fläsk, bröd
Dessert Tunna pannkakor med kökets goda hallonsylt och vispad grädde
Middag Blodpudding, stekt bacon, stekta äppelklyftor serveras med lingonsylt
Lunch Pepparrotskött, pepparrotssås, kokt potatis, kokta rotfrukter
Dessert Kökets körsbärssoppa med kanel och vanilj kvarg
Middag Kyckling Teriyaki med purjolök och paprika serveras med pilaffris
Lunch Ost- och dillgratinerad fisk med gräslöksås, kokt potatis, ångad broccoli
Dessert Himmelsk vaniljkaka med grädde
Middag Köttfärspaj med tomatdressing och sallad
Lunch Fläskköttsgryta med rotfrukter och timjan, kokt potatis, brytbönor, gelé
Dessert Fruktsallad med vaniljgrädde
Middag Kyckling nuggets med örtdressing, klyftpotatis och sallad
Varje dag serveras sallad, bröd, bordsmargarin och måltidsdryck. Reservation för eventuella ändringar.