Lindgårdens äldreboende
Vecka 16
Lunch 1: Köttfärs- och potatisgratäng (moussaka), serveras med tzatziki, kokta grönsaker
Lunch 2: Stekt falukorv och stuvade morötter, serveras med stekt potatis kokta grönsaker
Dessert: Blåbärskräm, serveras med gräddmjölk
Kvällsmat 1: Äggstanning med purjolök och morot, serveras med kvällens grönsaker/frukt
Kvällsmat 2: Egengjord bäryoghurt, serveras med smörgås, ägg och kvällens grönsaker/frukt
Lunch 1: Matjessill, gräddfil och kokt potatis, serveras med kokta grönsaker
Lunch 2: Vitkålssoppa med rimmad fläskbog, serveras med bröd
Dessert: Mangomarinerad fruktsallad serveras med yoghurt-topp
Kvällsmat 1: Omelett med champinjonstuvning, serveras med kvällens grönsaker/frukt
Kvällsmat 2: Egengjord bäryoghurt, serveras med smörgås, ägg och kvällens grönsaker/frukt
Lunch 1: Stekt korv, stuvad vitkål och kokt potatis, serveras med kokta grönsaker
Lunch 2: Lasagne med morot, rotselleri och örter, serveras med kokta grönsaker
Dessert: Katrinplommonkräm, serveras med gräddmjölk
Kvällsmat 1: Smörgås med tonfiskröra, serveras med kvällens grönsaker/frukt
Kvällsmat 2: Egengjord bäryoghurt, serveras med smörgås, ägg och kvällens grönsaker/frukt
Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk, serveras med bröd
Lunch 2: Köttfärslåda, sås och kokt potatis, serveras med lingon och kokta grönsaker
Dessert: Pannkaka, serveras med sylt och vispad grädde
Kvällsmat 1: Janssons frestelse och kokt ägg, serveras med kvällens grönsaker/frukt
Kvällsmat 2: Egengjord bäryoghurt, serveras med smörgås, ägg och kvällens grönsaker/frukt
Lunch 1: Rimmad fläskbog och rotmos, serveras med kall senapssås och med kokta grönsaker
Lunch 2: Dansk sjömanslåda, serveras med rödbetor serveras med kokta grönsaker
Dessert: Ananaskräm, serveras med gräddmjölk
Kvällsmat 1: Varma mackor med köttfärs, serveras med kvällens grönsaker/frukt
Kvällsmat 2: Egengjord bäryoghurt, serveras med smörgås, ägg och kvällens grönsaker/frukt
Lunch 1: Panerad spätta, remouladsås och kokt potatis och kokta grönsaker
Lunch 2: Köttstuvning och potatismos, serveras med kokta grönsaker
Dessert: Päronkaka, serveras med kardemummagrädde
Kvällsmat 1: Ostgratinerad blomkål och skinka, serveras med kvällens grönsaker/frukt
Kvällsmat 2: Egengjord bäryoghurt, serveras med smörgås, ägg och kvällens grönsaker/frukt
Lunch 1: Portergryta, serveras med kokt potatis och kokta grönsaker
Lunch 2: Korvgryta Forsell och kokt potatis, serveras med kokta grönsaker
Dessert: Brylépudding, serveras med karamellsås
Kvällsmat 1: Kalvsylta och stekt potatis, serveras med inlagda rödbetor och kvällens grönsaker/frukt
Kvällsmat 2: Egengjord bäryoghurt, serveras med smörgås, ägg och kvällens grönsaker/frukt
Till alla luncher ingår: Grönsaker, bröd, matfett och måltidsdryck. Till all kvällsmat ingår: Grönsaker, bröd, matfett, pålägg och måltidsdryck.” Reservation för ändringar i menyn, vilket i så fall meddelas av respektive kök.