Sehlstedts Vård- och omsorgsboende
Vecka 16
Ostgratinerad falukorv serveras med ris, en krämig tomatsås samt kokta brytbönor
Blomkålssoppa serveras med rostade pumpafrön och bröd
Dessert: Inkokta päron med vaniljgrädde
Kvällsmat: Vårrullar (V) serveras med sweet chilidressing (K) och kålsallad (K)
Panerad stekt strömming serveras med potatismos, skirat smör, gröna ärtor och rårörda lingon
Pastasås Carbonara serveras med spaghetti och gröna ärtor
Dessert: Jordgubbskräm
Kvällsmat: Morotssoppa med linser (V) serveras med nybakt bröd
Pannbiff med stekt lök serveras med potatis och lingonskysås samt vitkålssallad med ananas
Dahl, indisk linsgryta serveras med basmatiris raita samt vitkålssallad med ananas
Dessert: Nyponsoppa med mandelbiskvier
Kvällsmat: Waldorfsallad (K) serveras med rökt skinka (K) och bröd
Hummersoppa med räkor servera med crème fraiche och nybakt bröd
Kåldolmar serveras med potatis, gräddsås, rårörda lingon och blandsallad
Dessert: Äppelostkaka med vaniljgrädde
Kvällsmat: Fläskpannkaka (V) serveras med *lingonsylt*
Kycklinggryta med mango chutney serveras med basmatiris samt spetskålssallad med ajvarvinägrett
Asiatiska fiskfärsbiffar serveras med basmatiris, sweet chilidressing och spetskålssallad med ajvarvinägrett
Dessert: Björnbärskompott med vaniljglass
Kvällsmat: Korv (V) med bröd serveras med mos (V) och gurkmajonnäs (K)
Ugnsstekt kycklingfilé serveras med rostad potatis, örtgräddsås samt tomat- och rödlökssallad
Dessert: Chokladkaka med polkaströssel (Polkagrisens dag)
Kvällsmat: Köttfärscrêpes (V) serveras med romansallad (K) med rostad vitlöksdressing (K)
Dillkött serveras med kokt potatis och kokta bukettgrönsaker
Dessert: Pannacotta med bärkompott
Kvällsmat: Risgrynspudding (V) med saftsås (K)
(V) = serveras varmt (K) = serveras kallt