Solgläntans Vård- och omsorgsboende
Vecka 16
Lunch 1: Isterband med dillstuvad potatis
Lunch 2: Kycklinglevergryta med bacon serveras med *kokt ris*
Dagens gröna: *Haricots verts*
Dessert: Drottningkräm
Kvällsmat: Potatisbullar med bacon (V) och *lingonsvitkål* (K)
Lunch 1: Pocherad fisk serveras med sandefjordsås och *kokt potatis*
Lunch 2: Pastagratäng med kyckling, paprika och curry
Dagens gröna: *Rivna morötter*
Dessert: Mango- och passionsfrukt mousse
Kvällsmat: Champinjonssoppa (V) serveras med bröd
Lunch 1: *Spaghetti* med köttfärssås
Lunch 2: Viltskavsgryta med lingon serveras med *ris*
Dagens gröna: *Kokt broccoli*
Dessert: Äpple- och päronsoppa
Kvällsmat: Fläskpastrami (K) serveras med rotfruktsgratäng (V)
Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk serveras med bröd
Lunch 2: Lunchkorv med stuvade morötter och *kokt potatis*
Dessert: Pannkakor med vispad grädde och *sylt*
Kvällsmat: Löksill (K) serveras med gräddfil, ägg och *kokt potatis* (V)
Långfredag:
Lunch: Kycklingfilé med gremolata serveras med en sparris velouté, vårprimörer och hasselbackspotatis
Dessert: Poire Belle Hélène (ingefär- och vaniljinkokta päron) med chokladsås och vaniljglass
Kvällsmat: Grönsakspaj med sparris- och tomat (V) serveras med sauce verte (K)
Påskafton:
Lunch: Påsk buffé med sill, gravad lax och hovmästarsås, köttbullar, prinskorv, Jansons frestelse och ägghalva
Dessert: Påsktårta
Kvällsmat: Kallskuren kalkon (K) med potatissallad (K)
Påskdagen:
Lunch: Ört- och vitlöksbakad lammstek serveras med rödvinssky, potatisgratäng och smörslungade morötter
Dessert: Solbakelse
Kvällsmat: Omelett med spenat, ost och örter (V)
(V) = serveras varmt (K) = serveras kallt *Inom stjärnor* = serveringsförslag (köps in av respektive enhet)