Ekerö kommun
Ekgården avd.
Vecka 38
| Med reservation för ändringar |
Måndag
| 1. Chorizo med potatispure samt majssalsa med tomat och koriander |
| 2. Falafel med grönsaksris och kall vitlökssås |
| Hallonkräm |
| 1. Saffrans dofftande fisksoppa med vitlöksmajonnäs,rostat bröd |
| 2. Gulaschsoppa på nötfärs (smörgås med valfritt pålägg) |
Tisdag
| 1. Ungersk gulasch med persiljepotatis |
| 2.Vegetariska vårrullar med grönsaksris samt sweet chilisås |
| Körsbärssoppa med kardemummaskorpor |
| 1. Stekt kycklingbröst med cidersås och rostade rotfrukter |
| 2. Kikärtsbiffar med örtkeso och kokt potatis |
Onsdag
| 1. Sprödbakad eko fisk med lime och honungssås,kokt potatis,grönsak |
| 2. Tagliatelle med bacon,salvia och zucchini i tomatsås |
| Strösselkladdkaka med vispgrädde |
| 1. Lapskojs med ägghalva och rödbetor |
| 2. Svampstroganoff med ris |
Torsdag
| 1. Ärtsoppa med fläsk |
| 2. Morotsoppa med rostade pumpakärnor |
| Pannkakor med körsbärsssylt |
| 1. Nasi goreng "Indonesisk risrätt med Kyckling,räkor och ärtor |
| 2. Bondomelett |
Fredag
| 1. Viltsavsgryta lök,samp,grädde samt kokt potatis och gele |
| 2. Ost och skinksallad med rhode islanddressing samat smör och bröd |
| Mangokompott med vaniljkesella |
| 1. Fläskmedaljong med bearnaisesås,hari cut vert, stekt potatis |
| Fredagsdessert: Pannkakor med choklad,kokos samt glass |
Lördag
| 1. Fiskgrantäng med räkor,sparris,dill samt morötter och kokt potatis |
| 2. Ostgratinerad broccoli med tomat och linser samt kokt poatis |
| Brylépudding |
| 1. Pastagratäng med kyckling,oliver samt soltorkade tomater |
| 2. Sparrissoppa med rostade pumpakärnor,smör och bröd |
Söndag
| 1. Hjortfärsbiff med skogssvampsås,brysselkål samt timjanpotatis |
| 2. Ugnsomelett med räkstuvning samt kokt potatis |
| Blåbärspaj med vaniljsås |
| 1. Krämig kassler med stig serveras med grönsaksris |
| 2. Laxqueneller med hummersås och kokt potatis |