Ekgården avd.
Vecka 39
Med reservation för ändringar.
|
1 Stekt prinskorv med stuvad spenat samt kokt potatis |
|
2. Broccolibiff med tomatsås samt grönsaksris |
|
Fruktsoppa |
Kväll:
|
1. Finsk korvsoppa med rotfrukter (smörgås med valfritt pålägg) |
|
2. Potatisbullar med keso samt lingonsylt |
|
1. Kyckling Marengo"champinjon,smålök,tomat,vin" samt ris |
|
2. Räkcrepes med örtkeso |
|
Persikohalvor med hallonsås |
Kväll:
|
1. Gravad lax med dillstuvad potatis samt citron |
|
2.Broccolibiffar med kall örtsås samt kokt potatis |
|
1. Stekt strömming med potatismos och ärtor |
|
2. Ostgratinerade svartrötter med linser samt kokt potatis |
|
Drottningkräm |
Kväll:
|
1. Oxjärpar med gräddsås och kokt potatis,saltgurka |
|
2. Vegetariska nuggets med kallrörd sås, vitkålssallad |
|
1.Blomkålssoppa med skinka och rostade pumpakärnor,smör och bröd |
|
2.Champinjonsoppa,smör och bröd |
|
Ugnspannkaka med jordgubbssylt |
Kväll:
|
1. Bakpotatis med skagenröra och grönsallad |
|
2. Kikärtsgryta med ris |
|
1. Kassler med potatisgratäng,varm grönsak samt rödvinssås |
|
2.Ungsomelett med räksås,varm grönsak samt kokt potatis |
|
Körsbärskräm |
Kväll:
|
1. Dillkött "fläskkött" med kokt potatis och slantade morötter |
|
Kökets fredagsdessert |
|
Blåbärscheesecake |
|
1. Panerad rödspätta med remouladsås,kokt potatis samt råkostsallad |
|
2. Kycklingnuggets med kall currysås samt ris |
|
Svartvinbärskompott med vispad grädde |
Kväll:
|
1 Viltskavsgryta med pasta penne |
|
2. Morotsbiffar med varm örtsås och kokt potatis |
|
1. Skinkstek med timjangräddsås,brytbönor samt klyftpotatis |
|
2. Grönsakspytt med stekt ägg |
|
Lingonfromage |
Kväll:
|
1. Havets Wallenbergare med potatismos och ärtor |
|
2. Rödbetsbiffar med kall gräslöksås samt potatis |