Ekgården avd.
Vecka 44
Med reservation för ändringar.
|
1 Stekt prinskorv med stuvad vitkål samt kokt potatis |
|
2. Broccolibiff med tomatsås samt grönsaksris |
|
Fruktsoppa |
|
1. Nikkaluoktasoppa med smetana(smörgås med valfritt pålägg) |
|
2. Potatisbullar med keso samt lingonsylt |
|
1. Kycklinginnerfile med curry och äppelsås samt ris |
|
2. Räkcrepes med örtkeso |
|
Aprikoshalvor med jordgubbssås |
|
1. Laxpudding med skirat smör |
|
2.Broccolibiffar med kall örtsås samt kokt potatis |
|
1. Stekt strömming med potatismos och ärtor |
|
2. Ostgratinerad blomkål med linser samt kokt potatis |
|
Drottningkräm |
|
1. Oxjärpar med gräddsås och kokt potatis,saltgurka |
|
2. Vegetariska nuggets med kallrörd sås, vitkålssallad |
|
1.Blomkålssoppa med skinka och rostade pumpakärnor,smör och bröd |
|
2.Champinjonsoppa,smör och bröd |
|
Ugnspannkaka med jordgubbssylt |
|
1. Bakpotatis med krämig kyckling och mangoröra, grönsallad |
|
2. Kikärtsgryta med ris |
|
1. Spagetti bolognese"köttfärssås |
|
2.Ungsomelett med räksås,varm grönsak samt kokt potatis |
|
Äppelsallad med kardemummagrädde |
|
1. Osso Bucco på kotlettrad med doft av citron,vin,vitlök och ris |
|
Kökets fredagsdessert |
|
Hallloweenbakelse |
|
1. Panerad rödspätta med remouladsås,kokt potatis samt råkostsallad |
|
2. Kycklingnuggets med kall currysås samt ris |
|
Mannafruti med jordgubbssylt |
|
Förrätt: Marstrandsröra på kavring |
|
Varmrätt: Helstekt Rostlock, madeirasås,romanesco,potatiskaka |
|
Dessert. Ost och kex samt druvor |
|
1. Skinkstek med svartvinbärsgräddsås,brytbönor samt klyftpotatis |
|
2. Grönsakspytt med stekt ägg |
|
Lingonfromage |
|
1. Västerbottenpaj med grönsallad |
|
2. Rödbetsbiffar med kall gräslöksås samt potatis |