Ekgården avd.
Vecka 48
1. Tryffelkorv med potatispure samt majssalsa med tomat och koriander
2. Kikärtsbiffar med grönsaksris och kall vitlökssås
Hallonkräm
1. Saffrans dofftande fisksoppa med vitlöksmajonnäs,rostat bröd
2. Blodpudding med bacon och lingon
1. Ungersk gulasch med persiljepotatis
2.Vegetariska vårrullar med ris samt sweet chilisås
Körsbärssoppa med havrekaka
1. Stekt saltsill med löksås och kokt potatis
2. Falafel med örtkeso och kokt potatis
1. Sprödbakad eko fisk med örtagårdssås,kokt potatis,grönsak
2. Tagliatelle med bacon,grädde,ärtor och permesanost
Strösselkladdkaka med vispgrädde
1. Lapskojs med ägghalva och rödbetor
2. Svampstroganoff med ris
1. Ärtsoppa med fläsk
2. Sötpotatissoppa med rostade pumpakärnor
Pannkakor med skogsbärssylt
1. Nasi goreng "Indonesisk risrätt med Kyckling,räkor och ärtor
2. Bondomelett
1. Nötskavsgryta lök,samp,grädde samt kokt potatis och gele
2. Pastagratäng med kyckling,oliver samt soltorkade tomater
Mangokompott med vaniljkesella
1. Fläskmedaljong med choronsås och rostad kylftpotatis
Fredagsdessert: Pannkakor med choklad,kokos samt glass
1. Fiskgrantäng med räkor,sparris,dill,romanabönor och kokt potatis
2. Ostgratinerad broccoli med tomat och linser samt kokt poatis
Brylépudding
1. Janssons frestelse med ägghalva
2. Sparrissoppa med rostade pumpakärnor,smör och bröd
1. Hjortfärsbiff med skogssvampsås,brysselkål samt timjanpotatis
2. Ugnsomelett med räkstuvning samt kokt potatis
Hallon och kokospaj med vaniljsås
1. Flygande Jakob,kyckling,bacon chilisås,banan samt ris
2. Laxqueneller med hummersås och kokt potatis