Svartedalens Vård- och omsorgsboende
Vecka 16
Lunch 1: Isterband med dillstuvad potatis
Lunch 2: Kycklinglevergryta med bacon serveras med kokt ris
Dagens gröna: Kokta morötter
Dessert: Drottningkräm
Kvällsmat: Linssoppa (V) serveras med bröd
Lunch 1: Pocherad fisk serveras med sandefjordsås och kokt potatis
Lunch 2: Mexikansk böngryta serveras med ris
Dagens gröna: Grön grönsaksblandning
Dessert: Mango- och passionsfrukt mousse
Kvällsmat: Fläskpannkaka (V) med *lingonsylt*
Lunch 1: Spaghetti med köttfärssås
Lunch 2: Kycklingklubba serveras med kall mango- och currysås och klyftpotatis
Dagens gröna: Kökets gröna val
Dessert: Vaniljglass med jordgubbsås
Kvällsmat: Löksill (K) serveras med gräddfil, ägg och kokt potatis (V)
Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk serveras med bröd
Lunch 2: Panerad strömming serveras med rårörda lingon, skirat smör och potatismos
Dagens gröna: Gröna ärtor
Dessert: Pannkakor med vispad grädde och *sylt*
Kvällsmat: Champinjoncrêpes (V) serveras med vitlökssås (K)
Långfredag:
Lunch: Kycklingfilé med gremolata serveras med en sparris velouté, vårprimörer och hasselbackspotatis
Dessert: Poire Belle Hélène (ingefär- och vaniljinkokta päron) med chokladsås och vaniljglass
Kvällsmat: Grönsakspaj med sparris- och tomat (V) serveras med sauce verte (K)
Påskafton:
Lunch: Påsk buffé med sill, gravad lax och hovmästarsås, köttbullar, prinskorv, Jansons frestelse och ägghalva
Dessert: Påsktårta
Kvällsmat: Kallskuren kalkon (K) med potatissallad (K)
Påskdagen:
Lunch: Ört- och vitlöksbakad lammstek serveras med rödvinssky, potatisgratäng och smörslungade morötter
Dessert: Solbakelse
Kvällsmat: Omelett med spenat, ost och örter (V)
(V) = serveras varmt (K) = serveras kallt *Inom stjärnor* = serveringsförslag (köps in av respektive enhet)