Omsorgen

Göteborgs stad

Restaurang Elias

Vecka 42

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch 1: Stekt fläsk serveras med potatis och löksås slottsgrönsaker 

Lunch 2: Fiskbullar serveras med potatis och dillsås samt slottsgrönsaker 

Tisdag

Lunch 1: Stekt makrill serveras med potatis, stuvad spenat och rårivna morötter

Lunch 2: Kycklinggryta med curry serveras med ris och rårivna morötter 

Onsdag

Lunch 1: Grönkålssoppa med ägghalva serveras med nybakt bröd

Dessert: Ostkaka serveras med björnbärskompott och vispad grädde (ingår i soppan) 

Lunch 2: Lasagne serveras med kall vitlökssås och blandsallad

Torsdag

 

Måltidens dag! Lunchpris trerätters, 164 kr, lunch 2: 82 kr

Förrätt:

Honungsgravad lax på kavring med hovmästarsås, rostade solrosfrön och riven pepparrot

Huvudrätt:

Långbakad fläskkarré serveras med rostad potatis, kantarellsås och citruskokt

spetskål

Dessert:

Äppel-och kanelkaka samt rosmarinsäpple serveras med vaniljcrème

Lunch 2:

Vegetarisk lasagne serveras med kall ört

Fredag

Lunch 1: Köttfärssås serveras med spagetti och riven ost samt vitkålssallad 

Lunch 2: Zucchinibiff serveras med klyftpotatis och basilikacrème samt vitkålssallad  

Lördag

Lunch 1: Örtöverbakad fiskfilé serveras med potatismos och sockerärtor  

Lunch 2: Kökets val 

Söndag

Lunch 1: Bryggargryta serveras med potatis och rostade rotfrukter  

Lunch 2: Kökets val