Björkris Vård & Omsorgsboende
Vecka 4
Till lunch serveras hårt/mjukt bröd, smör, dryck, varma och kalla grönsaker.
Med reservation för ev. förändringar.
Lunch: Kycklinggratäng serveras med potatis och sallad
Alternativrätt: Ost- och skinksås serveras med pasta och grönsaker
Dessert: Fruktsallad med vaniljklick
Kvällsmat: Lantsoppa serveras med mjukt bröd och pålägg
Lunch: Stekt fisk serveras med stuvad spenat och potatis
Alternativrätt: Korv stroganoff serveras med ris och grönsaker
Dessert: Glass
Kvällsmat: Matig smörgås med korv och ägg
Lunch: Stekt fläsk serveras med löksås, kokt potatis och grönsaker
Alternativrätt: Järpar serveras med stekt potatis, tomatsås och grönsaker
Dessert: Jordgubbskräm med gräddmjölk
Kvällsmat: Fläskpannkaka serveras med lingonsylt och råkost
Lunch: Ost- och löksoppa serveras med mjukt bröd och köttpålägg
Alternativrätt: Lasagne al Forno serveras med grönsaker
Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Kvällsmat: Sill serveras med kokt potatis, ägghalva, gräddfil, gräslök
Lunch: Flygande Jakob (kyckling, bacon, banan, jordnötter) serveras med ris och grönsaker
Alternativrätt: Kåldolmar serveras med kokt potatis, sås, lingonsylt och grönsaker
Dessert: Chokladmousse
Kvällsmat: Laxpudding serveras med skirat smör och grönsaker
Lunch: Fiskpudding serveras med kokt potatis, smörsås med dill och grönsaker
Alternativrätt: Köttgryta med äpple och plommon serveras med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Brylépudding med karamellsås
Kvällsmat: Omelett serveras med husets röra
Lunch: Timjansstekt fläskkotlett med ben serveras med kokt potatis, sås och grönsaker
Alternativrätt: Fiskgratäng med broccoli och fetaost serveras med kokt potatis och grönsaker
Dessert: After eightpäron med grädde
Kvällsmat: Varm smörgås serveras med sallad