Blåvingevägen
Vecka 1
Till lunch serveras hårt/mjukt bröd, smör, dryck, varma och kalla grönsaker.
Med reservation för ev. förändringar.
Lunch: Stekt falukorv serveras med stuvade makaroner och grönsaker
Alternativrätt: Kycklingsoppa med soltorkad tomat och oliver serveras med mjukt bröd och pålägg
Dessert: Mandarinklyftor med krossad chokladgrädde
Kvällsmat: Kalvsylta/köttbullar serveras med hemlagat potatismos och rödbetor
Lunch: Brännöfisk (fisk med rotfrukter och smör) serveras med kokt potatis
Alternativrätt: Raggmunkar serveras med stekt bacon, lingonsylt och grönsaker
Dessert: Varm nyponsoppa med mandelbiskvier och glass
Kvällsmat: Svampsoppa serveras med mjukt bröd och pålägg
Nyårsafton
Lunch: Torsk med bacon- och kaprisströssel och rödbetor serveras med duschessepotatis och brynt smör
Dessert: Cheesecake
Kvällsmat: Ädelostpaj med päron- och valnötssallad
Nyårsdagen
Lunch: Fläskkarré med serveras med krossad potatis, bearnaisesås och grönsaker
Dessert: Vit chokladpannacotta med vinterkokta äpple/päron
Kvällsmat: Råraka/rösti med lax- och pepparrotsröra
Lunch: Kåldolmar serveras med kokt potatis, sås, lingonsylt och grönsaker
Alternativrätt: Krämig fiskgratäng med smak av paprika serveras med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Yoghurtdessert med blåbär och havrecrunch
Kvällsmat: Burgare serveras med potatismos och tillbehör
Lunch: Mandelfisk serveras med kokt potatis, skirat smör och grönsaker
Alternativrätt: Kreolsk gryta serveras med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Glass med varma bär
Kvällsmat: Crêpes med skinka och spenat serveras med råkost
Lunch: Gulaschsoppa (grytbitar) serveras med creme fraiche, mjukt bröd och pålägg
Alternativrätt: Fisk med citrontäcke serveras med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Äpplekaka med kardemummagrädde
Kvällsmat: Smörgås med skaldjursröra