Blåvingevägen
Vecka 2
Till lunch serveras hårt/mjukt bröd, smör, dryck, varma och kalla grönsaker.
Med reservation för ev. förändringar.
Trettondagsafton
Lunch: Apelsin- och rosmarinkyckling serveras med ris och grönsaker
Alternativrätt: Pannbiff med stekt lök serveras med kokt potatis, sås och grönsaker
Dessert: Päron i sockerlag med vaniljklick
Kvällsmat: Fläskpannkaka serveras med lingonsylt och råkost
Trettonedag jul
Lunch: Kalkon serveras med rostad kulpotatis, tranbärssås och grönsaker
Dessert: Hallonkräm med gräddmjölk
Kvällsmat: Grönsakssoppa serveras med mjukt bröd och köttpålägg
Lunch: Blodpudding, potatisbullar och stekt korv serveras med lingonsylt och råkost
Alternativrätt: Pepparrotskött serveras med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Chokladmousse
Kvällsmat: Krämig sill serveras med kokt potatis och ägghalva
Lunch: Köttsoppa serveras med mjukt bröd och pålägg
Alternativrätt: Honungsmarinerad kyckling och rotfrukter serveras med kokt potatis, kall sweet chilisås och grönsaker
Dessert: Ängladessert
Kvällsmat: Gräddstuvad pyttipanna serveras med rödbetor
Lunch: Hakkebôf på lökbädd serveras med kokt potatis, sås och grönsaker
Alternativrätt: Basilikatäckt fisk med sås serveras med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Glass
Kvällsmat: Falsk kalvdans serveras med sylt och grädde
Lunch: Ugnsbakad lax serveras med kokt potatis, kall sås och grönsaker
Alternativrätt: Kyckling i currysås serveras med ris och grönsaker
Dessert: Svartvinbärskompott med gräddmjölk
Kvällsmat: Tacogratäng serveras med nachochips och sallad
Lunch: Wallenbergare serveras med potatismos, skirat smör och grönsaker
Alternativrätt: Fisk med smak av pepparrot serveras med potatismos och grönsaker
Dessert: Gino med glass
Kvällsmat: Stekt korv serveras med stekt potatis och grönsaker