Blåvingevägen
Vecka 51
Till lunch serveras hårt/mjukt bröd, smör, dryck, varma och kalla grönsaker.
Med reservation för ev. förändringar.
Lunch: Stekt strömming med skirat smör, potatismos och grönsaker
Alternativrätt: Korvgryta serveras med ris och grönsaker
Dessert: Inlagda persikor med vaniljklick
Kvällsmat: Gräddstuvad potatis serveras med rödbetor
Lunch: Havets wallenbergare serveras med kokt potatis, dillmajonnäs och grönsaker
Alternativrätt: Kyckling- och baconsås serveras med pasta och grönsaker
Dessert: Varm blåbärssoppa med glass
Kvällsmat: Potatis- och purjolökssoppa serveras med mjukt bröd och pålägg
Lunch: Stekt falukorv med kokt potatis, stuvade morötter och grönsaker
Alternativrätt: Hedvigsoppa serveras med mjukt bröd och pålägg
Dessert: Mousse
Kvällsmat: Pastagratäng
Lunch: Kassler med ädelostsås serveras med kokt potatis och grönsaker
Alternativrätt: Blodpudding, potatisbullar och korv serveras med lingonsylt och grönsaker
Dessert: Pannkakor med sylt och grädde
Kvällsmat: Dillomelett med tonfiskröra serveras med grönsallad
Lunch: Schnitzel serveras med skysås, rostad potatis och grönsaker
Alternativrätt: Fisk bordelaise serveras med skirat smör, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Marängsviss
Kvällsmat: Husets matiga smörgås
Lunch: Lax i ugn serveras med kokt potatis, varm pepparrotssås och grönsaker
Alternativrätt: Biff stroganoff serveras med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Bärkräm
Kvällsmat: Ostgratinerade cepes med sallad
Fjärde advent
Lunch: Färsbiff serveras klyftpotatis, grönpepparsås och grönsaker
Alternativrätt: Krämig fiskgryta serveras med aioli och mjukt bröd
Dessert: Saffranskladdkaka med lingongrädde
Kvällsmat: Marinerad kyckling serveras med potatisgratäng