Omsorgen

Kungsbacka kommun

Smedjans Korttidsenhet

Vecka 2

Till lunch serveras hårt/mjukt bröd, smör, dryck, varma och kalla grönsaker.

Med reservation för ev. förändringar. 

Måndag

Trettondagsafton

Lunch: Apelsin- och rosmarinkyckling serveras med ris och grönsaker

Alternativrätt: Pannbiff med stekt lök serveras med kokt potatis, sås och grönsaker

Dessert: Päron i sockerlag med vaniljklick

Kvällsmat: Fläskpannkaka serveras med lingonsylt och råkost

Tisdag

Trettonedag jul

Lunch: Kalkon serveras med rostad kulpotatis, tranbärssås och grönsaker

Dessert: Hallonkräm med gräddmjölk

Kvällsmat: Grönsakssoppa serveras med mjukt bröd och köttpålägg

Onsdag

Lunch: Blodpudding, potatisbullar och stekt korv serveras med lingonsylt och råkost

Alternativrätt: Pepparrotskött serveras med kokt potatis och grönsaker

Dessert: Chokladmousse

Kvällsmat: Krämig sill serveras med kokt potatis och ägghalva

Torsdag

Lunch: Köttsoppa serveras med mjukt bröd och pålägg

Alternativrätt: Honungsmarinerad kyckling och rotfrukter serveras med kokt potatis, kall sweet chilisås och grönsaker

Dessert: Ängladessert

Kvällsmat: Gräddstuvad pyttipanna serveras med rödbetor

Fredag

Lunch: Hakkebôf på lökbädd serveras med kokt potatis, sås och grönsaker

Alternativrätt: Basilikatäckt fisk med sås serveras med kokt potatis och grönsaker

Dessert: Glass

Kvällsmat: Falsk kalvdans serveras med sylt och grädde

Lördag

Lunch: Ugnsbakad lax serveras med kokt potatis, kall sås och  grönsaker

Alternativrätt: Kyckling i currysås serveras med ris och grönsaker

Dessert: Svartvinbärskompott med gräddmjölk

Kvällsmat: Tacogratäng serveras med nachochips och sallad

Söndag

Lunch: Wallenbergare serveras med potatismos, skirat smör och grönsaker

Alternativrätt: Fisk med smak av pepparrot serveras med potatismos och grönsaker

Dessert: Gino med glass

Kvällsmat: Stekt korv serveras med stekt potatis och grönsaker