Omsorgen

Kungsbacka kommun

Smedjans Korttidsenhet

Vecka 3

Till lunch serveras hårt/mjukt bröd, smör, dryck, varma och kalla grönsaker.

Med reservation för ev. förändringar. 

Måndag

Lunch: Vegetarisk bolognese serveras med pasta och grönsaker

Alternativrätt: Isterband serveras med dillstuvad potatis och grönsaker

Dessert: Inlagda aprikoser med vaniljklick

Kvällsmat: Broccolisoppa serveras med mjukt bröd och köttpålägg

Tisdag

Lunch: Sprödbakad fisk serveras med kokt potatis, remouladsås och grönsaker

Alternativrätt: Rimmad fläskbog serveras med rotmos, senapskräm och grönsaker

Dessert: Äpple- och kanelkräm med gräddmjölk

Kvällsmat: Ugnsomelett med stuvad svamp

Onsdag

Lunch: Currymarinerad kycklingfilé i mangosås serveras med grönsaksris

Alternativrätt: Lindströmsruta/-limpa serveras med kokt potatis, sås och grönsaker

Dessert: Mousse

Kvällsmat: Raggmunkar serveras med bacon och lingonsylt

Torsdag

Lunch: Ärtsoppa med fläsk serveras med mjukt bröd och pålägg

Alternativrätt: Kalops serveras med kokt potatis, rödbetor och grönsaker

Dessert: Pannkakor med sylt och grädde

Kvällsmat: Janssons frestelse serveras med kokt ägg och bröd

Fredag

Lunch: Köttbullar serveras med kokt potatis, sås, lingonsylt och grönsaker

Alternativrätt: Fransk lax- och torskgratäng serveras med grönsaker

Dessert: Chokladpudding med grädde

Kvällsmat: Korv med bröd serveras med tillbehör

Lördag

Lunch: Fisk serveras med kokt potatis, vitvinssås och grönsaker

Alternativrätt: Dillkött serveras med kokt potatis och grönsaker

Dessert: Gammaldags fruktkräm med gräddmjölk

Kvällsmat: Kassler- och potatisgratäng med spenat och ost serveras med grönsaker

Söndag

Lunch: Skinkstek serveras med kokt potatis, gräddsås, gelé och grönsaker

Alternativrätt: Stekt kyckling serveras med kokt potatis, sås, gelé och grönsaker

Dessert: Mjuk kaka serveras med blåbärsklick

Kvällsmat: Ostgratinerade crepes serveras med grönsaker