Smedjans Korttidsenhet
Vecka 3
Till lunch serveras hårt/mjukt bröd, smör, dryck, varma och kalla grönsaker.
Med reservation för ev. förändringar.
Lunch: Vegetarisk bolognese serveras med pasta och grönsaker
Alternativrätt: Isterband serveras med dillstuvad potatis och grönsaker
Dessert: Inlagda aprikoser med vaniljklick
Kvällsmat: Broccolisoppa serveras med mjukt bröd och köttpålägg
Lunch: Sprödbakad fisk serveras med kokt potatis, remouladsås och grönsaker
Alternativrätt: Rimmad fläskbog serveras med rotmos, senapskräm och grönsaker
Dessert: Äpple- och kanelkräm med gräddmjölk
Kvällsmat: Ugnsomelett med stuvad svamp
Lunch: Currymarinerad kycklingfilé i mangosås serveras med grönsaksris
Alternativrätt: Lindströmsruta/-limpa serveras med kokt potatis, sås och grönsaker
Dessert: Mousse
Kvällsmat: Raggmunkar serveras med bacon och lingonsylt
Lunch: Ärtsoppa med fläsk serveras med mjukt bröd och pålägg
Alternativrätt: Kalops serveras med kokt potatis, rödbetor och grönsaker
Dessert: Pannkakor med sylt och grädde
Kvällsmat: Janssons frestelse serveras med kokt ägg och bröd
Lunch: Köttbullar serveras med kokt potatis, sås, lingonsylt och grönsaker
Alternativrätt: Fransk lax- och torskgratäng serveras med grönsaker
Dessert: Chokladpudding med grädde
Kvällsmat: Korv med bröd serveras med tillbehör
Lunch: Fisk serveras med kokt potatis, vitvinssås och grönsaker
Alternativrätt: Dillkött serveras med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Gammaldags fruktkräm med gräddmjölk
Kvällsmat: Kassler- och potatisgratäng med spenat och ost serveras med grönsaker
Lunch: Skinkstek serveras med kokt potatis, gräddsås, gelé och grönsaker
Alternativrätt: Stekt kyckling serveras med kokt potatis, sås, gelé och grönsaker
Dessert: Mjuk kaka serveras med blåbärsklick
Kvällsmat: Ostgratinerade crepes serveras med grönsaker