Omsorgen

Kungsbacka kommun

Smedjans Korttidsenhet

Vecka 4

Måndag
Stekt falukorv serveras med stuvade makaroner och grönsaker
Kycklingsoppa med soltorkad tomat och oliver serveras med mjukt bröd och pålägg
Dessert: Mandarinklyftor med krossad chokladgrädde
Kvällsmat: Pytt i panna
Tisdag
Brännöfisk (fisk med rotfrukter och smör) serveras med kokt potatis
Raggmunk serveras med stekt fläsk, lingonsylt och grönsaker
Dessert: Nyponsoppa med mandelbiskvier
Kvällsmat: Svampsoppa serveras med mjukt bröd och pålägg
Onsdag
Kassler serveras med kokt potatis, kall ananassås och grönsaker
Köttkorv serveras med rotmos och grönsaker
Dessert: Bärkräm med gräddmjölk
Kvällsmat: Bondomelett serveras med råkost
Torsdag
Gulaschsoppa serveras med mjukt bröd och pålägg
Stekt kyckling serveras med rostad kulpotatis, varm örtsås och grönsaker
Dessert: Pannkakor med sylt och grädde
Kvällsmat: Laxpudding serveras med sallad
Fredag
Kåldolmar serveras med kokt potatis, lingonsylt och grönsaker
Krämig fiskgratäng med smak av paprika serveras med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Glass med kolasås
Kvällsmat: Burgare serveras med potatismos och tillbehör
Lördag
Mandelfisk serveras med kokt potatis, skirat smör och grönsaker
Viltskavsgryta serveras med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Moccakräm
Kvällsmat: Smörgås med skaldjursröra
Söndag
Plommonspäckad fläskkarré serveras med kokt potatis, sås, äpplemos och grönsaker
Fisk med citrontäcke serveras med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Äpplekaka med kardemummagrädde
Kvällsmat: Crêpes med skinka och spenat serveras med råkost