Smedjans Korttidsenhet
Vecka 5
Till lunch serveras hårt/mjukt bröd, smör, dryck, varma och kalla grönsaker.
Med reservation för ev. förändringar.
Lunch: Köttkorv serveras med kokt potatis, senapssås och grönsaker
Alternativrätt: Chicken Tikka Masala servers med ris och grönsaker
Dessert: Citronfromage
Kvällsmat: Solskenssoppa serveras med mjukt bröd och pålägg
Lunch: Fisk med frasigt täcke serveras med skirat smör, kokt potatis och grönsaker
Alternativrätt: Gulaschsoppa på färs serveras med creme fraicheklick, mjukt bröd och pålägg
Dessert: Mjuk kaka
Kvällsmat: Blomkålsgratäng serveras med köttbullar
Lunch: Janssons frestelse serveras med kokt ägg och bröd
Alternativrätt: Rimmad oxbringa serveras med kokt potatis och pepparrotssås
Dessert: Toscapäron med glass
Kvällsmat: Helspecial med gurkmajonäs
Lunch: Blomkålssoppa med bacontopping serveras med mjukt bröd och pålägg
Alternativrätt: Stekt fisk serveras med kokt potatis, brynt ansjovissmör, hackat ägg och grönsaker
Dessert: Ostkaka serveras med sylt och grädde
Kvällsmat: Husets paj serveras med grönsallad och dressing
Lunch: Kålpudding serveras med kokt potatis, sås, lingonsylt och grönsaker
Alternativrätt: Italiensk korvgratäng serveras med potatismos och grönsaker
Dessert: Hallonkräm med gräddmjölk
Kvällsmat: Rotfruktsgratäng med kyckling serveras med grönsaker
Lunch: Bakad fisk i ugn med pestogrädde och tomater serveras med kokt potatis
Alternativrätt: Coq au vin på kyckling serveras med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Yoghurtdessert med äpple och pepparkaka
Kvällsmat: Äggröra serveras med bacon
Lunch: Portergryta serveras med kokt potatis, sås, gelé och grönsaker
Alternativrätt: Fiskgratäng med skaldjurssås serveras med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Glass med hemmagjord kolasås
Kvällsmat: Mannagrynspudding serveras med sylt, mjukt bröd och köttpålägg