Smedjans Korttidsenhet
Vecka 8
Till lunch serveras hårt/mjukt bröd, smör, dryck, varma och kalla grönsaker.
Med reservation för ev. förändringar.
Lunch: Stekt falukorv serveras med stuvade makaroner och grönsaker
Alternativrätt: Kycklingsoppa med soltorkad tomat och oliver serveras med mjukt bröd och pålägg
Dessert: Mandarinklyftor med krossad chokladgrädde
Kvällsmat: Kalvsylta/köttbullar serveras med hemlagat potatismos och rödbetor
Lunch: Brännöfisk (fisk med rotfrukter och smör) serveras med kokt potatis
Alternativrätt: Raggmunkar serveras med stekt bacon, lingonsylt och grönsaker
Dessert: Semla
Kvällsmat: Svampsoppa serveras med mjukt bröd och pålägg
Lunch: Kassler serveras med kokt potatis, kall ananassås och grönsaker
Alternativrätt: Köttkorv serveras med rotmos och grönsaker
Dessert: Bärkräm med gräddmjölk
Kvällsmat: Bondomelett serveras med råkost
Lunch: Minstrone serveras med mjukt bröd och pålägg
Alternativrätt: Stekt kyckling serveras med rostad kulpotatis, varm örtsås och grönsaker
Dessert: Pannkakor med sylt och grädde
Kvällsmat: Bakad potatis serveras med tonfiskröra
Lunch: Kåldolmar serveras med kokt potatis, sås, lingonsylt och grönsaker
Alternativrätt: Krämig fiskgratäng med smak av paprika serveras med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Yoghurtdessert med blåbär och havrecrunch
Kvällsmat: Burgare serveras med potatismos och tillbehör
Lunch: Mandelfisk serveras med kokt potatis, skirat smör och grönsaker
Alternativrätt: Mustig indisk gryta ("rogan josh") gjord på fläskkött serveras med ris, mango chutney och grönsaker
Dessert: Glass med varma bär
Kvällsmat: Crêpes med skinka och spenat serveras med råkost
Lunch: Plommonspäckad fläskkarré serveras med kokt potatis, sås, äpplemos och grönsaker
Alternativrätt: Fisk med citrontäcke serveras med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Äpplekaka med kardemummagrädde
Kvällsmat: Smörgås med skaldjursröra