Omsorgen

Kungsbacka kommun

Smedjans Korttidsenhet

Vecka 8

Till lunch serveras hårt/mjukt bröd, smör, dryck, varma och kalla grönsaker.

Med reservation för ev. förändringar. 

Måndag

Lunch: Stekt falukorv serveras med stuvade makaroner och grönsaker

Alternativrätt: Kycklingsoppa med soltorkad tomat och oliver serveras med mjukt bröd och pålägg

Dessert: Mandarinklyftor med krossad chokladgrädde

Kvällsmat: Kalvsylta/köttbullar serveras med hemlagat potatismos och rödbetor

Tisdag

Lunch: Brännöfisk (fisk med rotfrukter och smör) serveras med kokt potatis 

Alternativrätt: Raggmunkar serveras med stekt bacon, lingonsylt och grönsaker

Dessert: Semla

Kvällsmat: Svampsoppa serveras med mjukt bröd och pålägg

Onsdag

Lunch: Kassler serveras med kokt potatis, kall ananassås och grönsaker

Alternativrätt: Köttkorv serveras med rotmos och grönsaker

Dessert: Bärkräm med gräddmjölk

Kvällsmat: Bondomelett serveras med råkost

Torsdag

Lunch: Minstrone serveras med mjukt bröd och pålägg

Alternativrätt: Stekt kyckling serveras med rostad kulpotatis, varm örtsås och grönsaker

Dessert: Pannkakor med sylt och grädde

Kvällsmat: Bakad potatis serveras med tonfiskröra

Fredag

Lunch: Kåldolmar serveras med kokt potatis, sås, lingonsylt och grönsaker  

Alternativrätt: Krämig fiskgratäng med smak av paprika serveras med kokt potatis och grönsaker

Dessert: Yoghurtdessert med blåbär och havrecrunch

Kvällsmat: Burgare serveras med potatismos och tillbehör

Lördag

Lunch: Mandelfisk serveras med kokt potatis, skirat smör och grönsaker

Alternativrätt: Mustig indisk gryta ("rogan josh") gjord på fläskkött serveras med ris, mango chutney och grönsaker

Dessert: Glass med varma bär

Kvällsmat: Crêpes med skinka och spenat serveras med råkost

Söndag

Lunch: Plommonspäckad fläskkarré serveras med kokt potatis, sås, äpplemos och grönsaker

Alternativrätt: Fisk med citrontäcke serveras med kokt potatis och grönsaker 

Dessert: Äpplekaka med kardemummagrädde

Kvällsmat: Smörgås med skaldjursröra