Omsorgen

Katrineholms kommun

strandgarden

Vecka 3

Måndag
Lunch: Kycklinglevergryta, kokt potatis, lingonsylt (Fläsk, Svenskproducerat, Fågel, Lagad från grunden, Klimatsmart)
Dessert: Soppa + Keso*
Middag: Broccoli- och potatisgratäng (linser) (Vegetariskt, Svenskproducerat, Lagad från grunden, Klimatsmart)
Tisdag
Lunch: Pasta med köttfärssås (Fläsk, Svenskproducerat, Nöt, Lagad från grunden, Gluten)
Dessert: Kräm + Kvarg /gräddmjölk
Middag: Spenatsoppa med ägghalva (Vegetariskt, Svenskproducerat, Lagad från grunden, Klimatsmart)
Onsdag
Lunch: Stekt strömming med skirat smör och potatismos, lingonsylt (Svenskproducerat, Fisk, Lagad från grunden, Gluten)
Dessert: Soppa + Keso*
Middag: Ålandspannkaka, sviskonkräm (Vegetariskt, Svenskproducerat, Lagad från grunden, Gluten)
Torsdag
Lunch: Ärtsoppa, senap (Fläsk, Svenskproducerat, Lagad från grunden)
Dessert: Pannkaka, grädde och sylt (Gluten)
Middag: Bondomelett (allt-i ett) med ugnsrostade betor (Fläsk, Svenskproducerat, Nöt, Lagad från grunden, Gluten)
Fredag
Lunch: Kycklingfärsbiffar, rostad potatis och bearnais sås (Svenskproducerat, Fågel, Lagad från grunden, Klimatsmart)
Dessert: Kräm + Kvarg /gräddmjölk
Middag: Raggmunk med crème fraiche, rödlök och tångkaviar (Vegetariskt, Svenskproducerat, Gluten)
Lördag
Lunch: Dillkött med kokt potatis (Fläsk, Svenskproducerat, Lagad från grunden)
Dessert: Kladdkaka med lättvispad grädde
Middag: Ost-, lök- och skinkpaj, rhode island dressing (Fläsk, Svenskproducerat, Gluten)
Söndag
Lunch: Gratinerad kassler med ädelost och äpple, potatisgratäng (Fläsk, Svenskproducerat, Gluten)
Dessert: Hallonmousse
Middag: Kroppkakor med skirat smör, lingonsylt (Fläsk, Svenskproducerat, Gluten)