Omsorgen

Katrineholms kommun

strandgarden

Vecka 8

Måndag
Lunch: Fläskkorv med rotmos, senap (Fläsk, Svenskproducerat)
Dessert: Soppa + Keso
Middag: Broccoli- och potatisgratäng (linser) (Vegetariskt, Svenskproducerat, Lagad från grunden, Klimatsmart)
Tisdag
Lunch: Pasta med köttfärssås (Fläsk, Svenskproducerat, Nöt, Gluten)
Dessert: Kräm + Kvarg /gräddmjölk
Middag: Rotfruktssoppa med hembakt bröd. (Vegetariskt, Svenskproducerat, Lagad från grunden, Klimatsmart, Gluten)
Onsdag
Lunch: Stekt fisk med kokt potatis och senapsrelishsås (Svenskproducerat, Fisk, Gluten)
Dessert: Soppa + Keso
Middag: Ålandspannkaka, sviskonkräm (Vegetariskt, Lagad från grunden, Gluten)
Torsdag
Lunch: Ängamatssoppa (Fläsk, Svenskproducerat, Lagad från grunden)
Dessert: Pannkaka, grädde och sylt (Gluten)
Middag: Bondomelett (allt-i ett) med ugnsrostade betor (Fläsk, Svenskproducerat, Nöt, Lagad från grunden)
Fredag
Lunch: Gulaschgryta fylld med rotfrukter och potatis, creme fraicheklick (Svenskproducerat, Nöt, Lagad från grunden)
Dessert: Kräm + Kvarg /gräddmjölk
Middag: Skaldjurspaj, dressing (Fisk, Gluten)
Lördag
Lunch: Kålpudding med kokt potatis och gräddsås lingonsylt (Fläsk, Svenskproducerat, Nöt, Lagad från grunden)
Dessert: Äppelkaka med vaniljsås
Middag: Pastagratäng med kantareller. Knäckebröd och ost (Vegetariskt)
Söndag
Lunch: Gratinerad kassler med ananas, potatisgratäng (Fläsk, Svenskproducerat, Lagad från grunden)
Dessert: Toscapäron med mandelgrädde
Middag: Gubbröra (skivad potatis) med kavring (Fisk, Gluten)