Ekgården avd.
Vecka 1
Gott nytt år!
1. Tryffelkorv med potatispure samt majssalsa med tomat och koriander
2. Kikärtsbiffar med grönsaksris och kall vitlökssås
Hallonkräm
Middag:
1. Räk och hummersoppa med vitlöksmajonnäs,rostat bröd
2. Potatisbullar med bacon och lingon
1. Ungersk gulasch med persiljepotatis
2.Vegetariska vårrullar med ris samt sweet chilisås
Körsbärssoppa med havrekaka
Middag:
1. Kräftströmmimg med kokt potatis
2. Falafel med örtkeso och ris
1. Helstekt fläskfile med madeirasås,sockerärtor samt potatisgratäng
2. Tagliatelle med bladspenat,ädelost,grädde och permesanost
Pitayapannacotta "Exotisk frukt"
Middag:
Smörgåstårta
Ost,kex och bubbel till vickning
1. Sprödbakad eco fisk med dillmajonäs,varm grönsak och dillpotatis
2. Sötpotatissoppa med rostade pumpakärnor
Pannkakor med skogsbärssylt
Middag:
1. Nasi goreng "Indonesisk risrätt med Kyckling,räkor och ärtor
2. Bondomelett
1. Nötskavsgryta lök,samp,grädde samt kokt potatis och gele
2. Pastagratäng med kyckling,oliver samt soltorkade tomater
Mangokompott med vaniljkesella
Middag:
1. Fläskmedaljong med choronsås och rostad kylftpotatis
Fredagsdessert: Pannkakor med choklad,kokos samt glass
1. Fiskgrantäng med räkor,sparris,dill,romanabönor och kokt potatis
2. Ostgratinerad broccoli med tomat och linser samt kokt poatis
Brylépudding
Middag:
1. Janssons frestelse med ägghalva
2. Sparrissoppa med rostade pumpakärnor,smör och bröd
1. Hjortfärsbiff med skogssvampsås,brysselkål samt timjanpotatis
2. Ugnsomelett med räkstuvning samt kokt potatis
Hallon och kokospaj med vaniljsås
Middag:
1. Kassler med ananas,ost och grädde samt basmatiris
2. Laxqueneller med hummersås och kokt potatis