Omsorgen

Ekerö kommun

Ekgården avd.

Vecka 50

Måndag

1. Korvstroganoff med basmatiris
2. Kikärtsbiffar med kall currysås,morötter och fullkorsris
Mangosoppa

Middag:
1. Ost och broccolisoppa med brödkrutonger
2. Färsbiff med tomatsås och pastapenne

Tisdag

1. Krämig fläskköttgryta med ingefära,aprikoser,soya och kokt potatis
2. Cannelloni med ricotta och spenat samt tomatsås
Jordgubbskräm

Middag:
1. Laxfrestelse med kallröktlax samt kall dillsås
2. Blodpudding med bacon och lingon

Onsdag

1. Sprödbakad västerfisk, dansk remoulad,potatis,wokgrönsaker
2. Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor
Fruktkompott

Middag:
1. Kycklinglårfilé med ädelostsås och klyftpotatis
2. Omelett med skinkstuvning samt kokt potatis  

Torsdag

1, Cowboysoppa "köttfärs,majs,lök,potatis,paprika"smör, bröd
2. Morotsoppa med skinka och risoni 
Ostkaka med körsbärssylt

Middag:
1. Pastagratäng med räkor,dill,curry,grädde".
2. Couscouspytt med grönsaker och stekt ägg

Fredag

1. Kåldolmar med sirapsskysås,kokt potatis,varm grönsak och lingon
2. Halloumistroganoff med fullkornsris
Blåbärsbrownie med vispgrädde

Middag:
1. Dragonkotletter med ris samt mangosalsa
2. Champinjonsoppa med  bladpersilja (smörgås med valfritt pålägg)

Lördag

1. Helstekt fläskytterfile med kantarellsås,grill tomat, klyftpotatis
2. Sprödbakad ecofisk med örtagåedssås och kokt potatis
Vaniljpannacotta med pepparkakskross/Lussebulle

Middag:
1. Risgrynsgröt samt julskinksmörgås
2. Sparrissoppa med brödkrutonger

Söndag

1. Saffransdoftande fiskgryta med kokt potatis samt aioli
2. Vegetarisk schnitzel med kall kaprissås och stekt potatis
Hallonstrutar

Middag:
1. Kebabgryta med gräddfil samt ris
2.Grön ärtsoppa med pepparrotscreme