Ekgården avd.
Vecka 50
1. Korvstroganoff med basmatiris
2. Kikärtsbiffar med kall currysås,morötter och fullkorsris
Mangosoppa
Middag:
1. Ost och broccolisoppa med brödkrutonger
2. Färsbiff med tomatsås och pastapenne
1. Krämig fläskköttgryta med ingefära,aprikoser,soya och kokt potatis
2. Cannelloni med ricotta och spenat samt tomatsås
Jordgubbskräm
Middag:
1. Laxfrestelse med kallröktlax samt kall dillsås
2. Blodpudding med bacon och lingon
1. Sprödbakad västerfisk, dansk remoulad,potatis,wokgrönsaker
2. Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor
Fruktkompott
Middag:
1. Kycklinglårfilé med ädelostsås och klyftpotatis
2. Omelett med skinkstuvning samt kokt potatis
1, Cowboysoppa "köttfärs,majs,lök,potatis,paprika"smör, bröd
2. Morotsoppa med skinka och risoni
Ostkaka med körsbärssylt
Middag:
1. Pastagratäng med räkor,dill,curry,grädde".
2. Couscouspytt med grönsaker och stekt ägg
1. Kåldolmar med sirapsskysås,kokt potatis,varm grönsak och lingon
2. Halloumistroganoff med fullkornsris
Blåbärsbrownie med vispgrädde
Middag:
1. Dragonkotletter med ris samt mangosalsa
2. Champinjonsoppa med bladpersilja (smörgås med valfritt pålägg)
1. Helstekt fläskytterfile med kantarellsås,grill tomat, klyftpotatis
2. Sprödbakad ecofisk med örtagåedssås och kokt potatis
Vaniljpannacotta med pepparkakskross/Lussebulle
Middag:
1. Risgrynsgröt samt julskinksmörgås
2. Sparrissoppa med brödkrutonger
1. Saffransdoftande fiskgryta med kokt potatis samt aioli
2. Vegetarisk schnitzel med kall kaprissås och stekt potatis
Hallonstrutar
Middag:
1. Kebabgryta med gräddfil samt ris
2.Grön ärtsoppa med pepparrotscreme