Ekgården avd.
Vecka 51
1. Köttbullar med gräddsås, kokt potatis,lingon och varm grönsak
2. Nudelwok bambuskott,sockerärtor,soja samt rostade sesamfrön
Aprikoskräm
Middag:
1. Spenatsoppa med ägghalva samt hembakat bröd
2. Vegetariska nuggets med kall sås och ris
1. Bratwurst med surkål samt potatismos
2. Chili sin carne "vegofärs" med ris
Päronhalvor med kolasås
Middag:
1. Moussaka med tzatziki
2. Laxbullar med vittvinsås samt dillslungad potatis
1. Eco panerad fiskfile med sås verte,blomkål samt kokt potatis
2. Kycklinglevergryta med svamp,lök,grädde samt ris
Äppelsoppa med vaniljdröm
Middag:
1. Bräckt skinka med stekt potatis och ägg
2. Rotfruktsgratäng med örtkeso
1. Ärtsoppa med fläsk
2. Tomatsoppa med risoni
Pannkakor med Björnbärssylt
Middag:
1. Kräftströmming med kokt potatis
2. Nötsavspanna med lök,svamp,grädde samt kokt potatis
1 . Pannbiff med mild skogssvampssås samt stekt kulpotatis,inlagd gurka
2. Ugnsomelett med spenat och skinka samt kokt potatis
Nyponsoppa med mandelbiskvi
Middag:
Viltbolognese "hjortfärs" med pasta penne
Fredagsdessert:
Marinerade bär med kanel och stjärnanis samt grädde
1. Ekgårdens fisk med mandel,citronsås,palsternacka samt kokt potatis
2.Falaffel med kall vitlöksås,grönsaker samt ris
Cheesecake med blåbär
Middag:
1. Kassler med potatisgratäng och rödvinssås,broccoli
2. Trädgårdsmästarpytt med stekt ägg och rödbetor
1. Kyckling bourguignon,smålök,bacon,champinjon samt persiljpotatis
2. Sprödbakad fisk med kallrörd örtagårdssås och kokt potatis
Chokladmousse
Middag:
1. Ost och paprikabakad fisk med potatismos och varm grönsak
2. Tomat och purjolökspaj med rhode island dressing