Ekgården avd.
Vecka 23
Lunch 1: Bratwurst med surkål samt potatismos
Lunch 2: Couscouspytt med grönsaker och kallrörd vitlökssås
Dessert: Hallonkräm
Middag 1: Saffrans dofftande fisksoppa med vitlöksmajonnäs,rostat bröd
Middag 2: Gulaschsoppa på nötfärs (smörgås med valfritt pålägg)
Lunch 1: Biff teriyaki ""nötkött,grönsker,ingefära"" med basmatiris"
Lunch 2: Vegetariska vårrullar med grönsaksris samt sweet chilisås
Dessert: Blåbär och jordgubbssmoothie
Middag 1: Fläskpannkaka med lingonsylt
Lunch 1: Ärtpestobakad kummel med tomatsås och kokt potatis
Lunch 2: Tagliatelle med bacon,salvia och zucchini i tomatsås
Dessert: Kladdkaka med vispgrädde
Middag 1: Rostbiff med potatisgratäng och tomatsallad
Middag 2: Svampstroganoff med ris
Lunch 2: Spenatsoppa med ägghalva
Lunch 1: Morotsoppa med rostade pumpakärnor
Dessert: Ostkaka med körsbärssylt
Middag 1: Bakpotatis med kyckling och mangoröra
Middag 2: Bondomelett
Lunch 1: Kall inkokt lax med dillmajonäs,press gurka samt dillkokt potatis
Lunch 2: Ost och skinksallad med rhode islanddressing samat smör och bröd
Dessert: Rulltårtsbakelse
Middag 1: Helstekt fläskytterfile med rosepepparsås,sockerärtor, stekt kulpotatis
Fredagsdessert: Brödpudding med torkad frukt
Lunch 1: Fiskgrantäng med curry och äpple,rårivna morötter och kokt potatis
Lunch 2: Vegogryta med kikärtor,rödcurry och lime samt ris
Dessert: Pavlova
Middag 1: Pastasallad med skinka,ost,oliver,grönsaker samt ädelostdressing
Middag 2: Sparrissoppa med rostade pumpakärnor,smör och bröd
Lunch 1: Hjortfärslimpa med skogssvampsås,brysselkål samt timjanpotatis
Lunch 2: Ugnsomelett med räkstuvning samt kokt potatis
Dessert: Exotisk fruktsallad
Middag 1: Slottsstek med gräddsås,gele och persiljepotatis
Middag 2: Svampsoppa (smörgås med valfritt pålägg)