Ekgården avd.
Vecka 26
Lunch 1: |
Köttbullar med gräddsås, kokt potatis,lingon och varm grönsak |
Lunch 2: |
Inlagd sill med gräddfil,ägg,rödlök samt kokt potatis |
Dessert |
Aprikoskräm |
Middag 1: |
Korvgryta alá Forsell med fullkornsris |
Middag 2: |
Vegetariska nuggets med kall sås och ris |
Lunch 1: |
Lunchkorv med tomat och bönsalsa samt potatispure |
Lunch 2: |
Spenat och lökpaj med grönsallad |
Dessert |
Fläderpannacotta med jordgubbstäcke |
Middag 1: |
Fläskgryta i sötsursås,vattenkastanj,champinjoner samt basmatiris |
Middag 2: |
Laxbullar med vittvinsås samt dillslungad potatis |
Lunch 1: |
Eco panerad fiskfile med tartarsås, vaxbönor, kokt potatis |
Lunch 2: |
Spagetti ala puttanesca |
Dessert |
Mango och äppelsoppa med vaniljdröm |
Middag 1: |
Kycklingnuggets med kall currysås och ris |
Middag 2: |
Trädgårdsmästarpytt med stekt ägg och rödbetor |
Lunch 1: |
Cowboysoppa samt smör och bröd |
Lunch 2: |
Jordärtskockssoppa samt smör och bröd |
Dessert |
Kesokaka med drottningsylt |
Middag 1: |
Nötskavspanna med svamp,grädde,lök samt kokt potatis och gele |
Middag 2: |
Matjesill med gräddfil,gräslök samt kokt potatis |
Lunch 1: |
Pannbiff med lök samt stekt kulpotatis,inlagd gurka |
Lunch 2: |
Ugnsomelett med stuvade champinjoner |
Dessert |
Nyponsoppa med mandelbiskvi |
Middag 1: |
Pasta penne med ädelostsås,skinka och ärtor |
Fredagsdessert: |
Exotisk fruktsallad med vispad grädde |
Lunch 1: |
Ångad kummel med skaldjurssås,palsternacka,kokt potatis |
Lunch 2: |
Falaffel med kall vitlöksås,grönsaker samt ris |
Dessert |
Jordgubbscheesecake |
Middag 1: |
Kokt skinka med mimosasallad samt kokt potatis |
Middag 2: |
Rotfruktsgratäng med örtkeso |
Lunch 1: |
Boeuf bourguignon,bacon,smålök,rödvin med persiljepotatis |
Lunch 2: |
Sprödbakad fisk med kallrörd örtagårdssås och kokt potatis |
Dessert |
Chokladmousse |
Middag 1: |
Salviakyckling med klyftpotatis samt rödvinssås |
Middag 2: |
Ostpaj med purjolök och persilja |