Margarethagatan 9
Vecka 4
Med reservation för ändringar.
Lunch: Kokt korv med potatismos och gurkmajonnäs
Alternativ: Kåldolmar, skysås, potatis
Dessert: Äpple- & kanelkräm
Kvällsmat: Raggmunk med rödlökscrème fraiche
Lunch: Stekt fläsk med löksås, kokt potatis.
Alternativ: Stekt kycklinglårfilé i örtsås. Kokt potatis
Dessert: Jordgubbssoppa
Kvällsmat: Spenatsoppa med ägghalva och mjuk smörgås
Lunch: Stekt sillflundra med potatismos och skirat smör.
Alternativ: Chili con carne. Kokt ris
Dessert: Rabarberkräm
Kvällsmat: Kalvsylta med rödbetor och potatismos
Lunch: Morotssoppa
Alternativ: Rimmad oxbringa med rotmos
Dessert: Kesokaka med sylt och vispad grädde
Kvällsmat: Kökets pastasallad med dressing
Lunch: Mustig kycklinggryta med bacon och svamp (Coq au vin). Helstekt potatis/kokt potatis
Alternativ: Kassler med rotfruktsgratäng
Dessert: Fruktsallad
Kvällsmat: Gubbröra på kavring
Lunch: Stekt spätta med dansk remoulade. Kokt potatis
Alternativ: Färsbiff med lingon. Brunsås och kokt potatis
Dessert: Kardemummadoftande persikokaka
Kvällsmat: Omelett med köttbullar
Lunch: Kökets söndagsstek med gräddsås och kokt potatis
Alternativ: Fiskgryta med fänkål och crème fraiche och kokt potatis
Dessert: Cheesecake med björnbär
Kvällsmat: Köttfärspaj med gratinerat potatismos (Herdepaj)