Sjöboklint
Vecka 1
Med reservation för ändringar.
Lunch: Rotfruktsgratäng med rökt skinka och kall sås
Alternativ: Köttfärskaka gratinerad med lök, tomat och ost. (Biff Köpenhamn) Potatismos
Dessert: Blåbärskräm
Kvällsmat: Risgrynspudding med saftsås
Nyårsafton
Lunch: Spenatsoppa med ägghalva
Alternativ: Fiskfärsbiff med lime- & rosepepparsås, kokt potatis
Dessert: Ostkaka och grädde & sylt
Kvällsmat: Bondomelett
Nyårsdagen
Lunch: (Varmrökt) lax m. romsås och kokt potatis
Alternativ: Helstekt kotlettrad m. apelsinsås, ugnsstekt kulpotatis
Dessert: Pannacotta med hallonspegel
Kvällsmat: Smörgåstårta
Lunch: Helstekt fläskfilé med pepparsås och potatisgratäng
Alternativ: Kokt torsk m. Elisabethsås, potatis
Dessert: Nötkaka med vispad grädde
Kvällsmat: Ostpaj med kall citronsås
Lunch: Apelsin och mandelkyckling med kokt potatis
Alternativ: Köttkorv med pepparrotssås och kokt potatis
Dessert: Jordgubb- och rabarberkompott
Kvällsmat: Smörgås med gravad lax och hovmästarsås
Lunch: Panerad fisk med sauce verte och kokt potatis
Alternativ: Färsbiffar med timjan- & enbärssås samt kokt potatis. Inlagd gurka och Vinbärsgelé
Dessert: Päronhalva med grädde
Kvällsmat: Baconlåda från Östergötland
Lunch: Dillkött, kokt potatis. Inlagd gurka
Alternativ: Fiskgratäng med morot och timjan (högsbo)
Dessert: Exotisk fromage
Kvällsmat: Kall örtmarinerad fläskfilé med potatisgratäng