Sjöboklint
Vecka 49
Med reservation för ändringar.
Lunch: Chili con carne med ris eller potatis
Alternativ: Fraspanerad stekt fisk med kall citronsås, kokt potatis
Dessert: Exotisk fruktsoppa
Kvällsmat: Potatisbullar med blodpudding
Lunch: Rimmad bog med rotmos
Alternativ: Tacogratäng med salsa och gräddfil
Dessert: Päronkräm
Kvällsmat: Krämig potatis- och purjolökssoppa med mjuk smörgås
Lunch: Ugnsstekt fisk, varm dillsås, serveras med kokt potatis
Alternativ: Köttkorv med pepparrotssås, kokt potatis
Dessert: Björnbärssoppa
Kvällsmat: Broccoli- & skinkgratäng
Lunch: Gulaschsoppa med creme fraiche
Alternativ: Köttbullar med gräddsås, kokt potatis samt lingonsylt och inlagd gurka
Dessert: Kesokaka med sylt och vispad grädde
Kvällsmat: Kalvsylta med potatismos, rödbetor
Lunch: Kyckling klubbfilé med äppelcidersås och klyftpotatis
Alternativ: Biff Stroganoff och ris/potatis
Dessert: Persikohalvor och grädde
Kvällsmat: Quiche Lorraine
Lunch: Havets wallenbergare, potatismos, gröna ärtor
Alternativ: Finländsk rotfrukslåda och prinskorv
Dessert: Blåbärspaj/Mustikkapiirakka
Kvällsmat: Skink och ostpaj. Kall örtsås
Andra Advent, Finlands självständighetsdag
Lunch: Plommonspäckad fläskarré, gräddsås, kokt potatis. Äpplemos
Alternativ: Fiskgratäng med hummersmak, kokt potatis
Dessert: Pepparkaksmousse
Kvällsmat: Varm smörgåstårta. Risgrynspudding med sylt