Omsorgen

Göteborgs stad

Åkerhus Restaurang

Vecka 39

Med reservation för ändringar.

Måndag

Gratinerad falukorv med tomat, äpple och lök serveras med potatismos
Fläskköttsgryta med mango chutney
Dagens grönsak: Bukettgrönsaker

Tisdag

Kåldolmar serveras med brunsås samt kokt potatis
Majesill serveras med gräddfil, gräslök och kokt potatis 

Dagens grönsak: Grön ärtor

Onsdag

Pepparrotskött (nötkött, morot, lök, grädde, persilja, pepparrot) serveras med kokt potatis
Rödbetsbiff serveras örtcrème samt potatismos
Dagens grönsak: Blandsallad

Torsdag

Borsjtj ( rödbetssoppa )  serveras med mjukt bröd
Lasagne (nötfärs, tomat, lök, vitsås och pastaplattor)
Dagens grönsak: Grönsaksblandning
Dessert: Pannkaka med sylt

Fredag

Wallenbergare (kalvkött) serveras med brynt smör, potatismos samt rårörda lingon
Flygande Jacob (kyckling, bacon, banan, jordnötter, chilisås, grädde) serveras med ris
Dagens grönsak: Rivna morötter

Lördag

Senapsöverbakad vit fisk  serveras med citronsmörsås  samt kokt potatis
Köttbullar , gräddsås , serveras med kokt potatis och lingon

Söndag

Fläskytterfilé serveras med grönpepparsås samt rostad potatis

Köttbullar , gräddsås , serveras med kokt potatis och lingon