Omsorgen

Göteborgs stad

Åkerhus Restaurang

Vecka 41

Med reservation för ändringar.

Måndag

Gratinerad kassler med ananas serveras med potatismos

Krämig pastasås med lax och pasta penne

Dagens grönsak: Bukettgrönsaker  

Tisdag

Kycklinggryta Africana (kyckling, curry, lök, mango chutney, kokosmjölk, grädde, annans, mandarin, banan) serveras med ris
Fläskschnitzel serveras med skysås samt klyftpotatis
Dagens grönsak: Romansallad med vitlök

Onsdag

Fisksufflé serveras med skirat smör samt kokt potatis
Korv stroganoff serveras med ris
Dagens grönsak: Gröna ärtor

Torsdag

Potatis & Rotsellerisoppa serveras med mjukt bröd
Pannbiff med stekt lök serveras med gräddsås och potatismos
Dagens grönsak: Köksmästarblandning ( morot , purjolök , rotselleri  )
Dessert: Våfflor serveras med bärsylt

Fredag

Baconlindad köttfärslimpa serveras med rosépepparsås samt kokt potatis
Vegetarisk lasagne
Dagens grönsak: Blandsallad (isbergssallad , gurka och tomat )
Dessert: Banoffeepaj (banan , kolakräm , grädde )  serveras med glass

Kvällsmat: Fiskburgare i bröd serveras med remouladsås

Lördag

Kokt fisk med Sandefjordssås serveras med potatismos

Alt. lunch: Köttbullar, gräddsås, kokt potatis och lingon
Dagens grönsak: Smörslungade sockerärtor med dill

Söndag

Helstekt kotlettrad serveras med örtgräddsås samt kokt potatis
Alt. lunch: Köttbullar, gräddsås, kokt potatis och lingon

Dagens grönsak: Coleslaw (vitkål, morot, ananas, majonnäs, senap)