Omsorgen

Göteborgs stad

Altplatsens, Björkås, Granlidens och Uggledals Vård & Omsorgsboende

Vecka 18

Måndag

Lunchkorv serveras med stuvad savojkål samt kokt potatis
Biff Stroganoff serveras med ris
Dagens grönsak: Bukettgrönsaker
Dessert: Krusbärs soppa

Kvällsmat: Blodpudding samt potatisbullar med bacon i

Broccoli- & potatissoppa serveras med mjukt bröd

Tisdag

Pocherad torsk serveras med vitvinssås samt potatismos
Dillkött på kalv serveras med kokt potatis
Dagens grönsak: Gröna ärtor
Dessert: Ägglikörmousse

Kvällsmat : Sillsmörgås (löksill) serveras med kokt ägg och gräddfil

Broccoli- & potatissoppa serveras med mjukt bröd

Onsdag

Köket önskar er en fin Valborg
Köttbullar med gräddsås serveras med potatismos
Krämig potatissallad serveras med fläskpastrami
Dagens grönsak: Pressgurka

Dessert: Prinsessbakelse

Kvällsmat: Ostbricka (ädelost, brieost, hårdost, tre sorters kex, fikon marmelad, vindruvor)

Broccoli- & potatissoppa serveras med mjukt bröd

Torsdag

Köket önskar er en trevlig Förste maj
Sjömansgryta serveras med potatis
Dagens grönsak: Amerikanska grönsaker
Dessert: Pannkakor med sylt

Kvällsmat: Lantpaté, cumberlandsås samt bröd

Broccoli- & potatissoppa serveras med mjukt bröd

Fredag

Pannbiff med kantarellsås serveras med kokt potatis
Tom ka gai ( Thailänsk kycklinggryta med smakerna, citron, kokos, koriander, chili, tomat, morot, champinjoner) serveras med ris
Dagens grönsak: Blandsallad
Dessert: Blåbärspaj serveras med vaniljsås

Kvällsmat: Skagenröra (räkor, majonnäs, rödlök, citron, dill, gräslök)  serveras med bröd

Broccoli- & potatissoppa serveras med mjukt bröd

Lördag

Ugnstekt laxfilé serveras med varm citronsås samt kokt potatis
Dagens grönsak: Ruccolsallad med gurka & tomat
Dessert: After eight-päron
Kvällsmat: Husets paj (champinjoner, bacon, ägg, mjölk) serveras med Rhode Island dressing

Broccoli- & potatissoppa serveras med mjukt bröd

Söndag

Kycklingpiccata serveras med rostad potatis samt krämig tomatsås
Dagens grönsak: Romanescoblandning
Dessert: Baskisk bakad cheesecake (färskost, ägg, florsocker, grädde, vetemjöl) serveras med körsbärskompott
Kvällsmat: Grekisk grönsakgratäng (potatis, lök, vitlök, zucchini, fetaost, tomat, grönsaker, grädde, ost)

Broccoli- & potatissoppa serveras med mjukt bröd