Omsorgen

Göteborgs stad

Altplatsens, Björkås, Granlidens och Uggledals Vård & Omsorgsboende

Vecka 23

Med reservation för ändringar.

Måndag

Gratinerad kassler med ananas serveras med potatismos                                 

Krämig pastasås med lax serveras med pasta penne                                          

Dagens Bukettgrönsaker 

Dessert: Vinbärskräm                                                                                           

Kvällsmat: Gotlandssoppa (lammfärs, lök, vitkål. tomat, crème fraiche) serveras med mjuktbröd                                                                                                                      

Morotssoppa med linser serveras med bröd

Tisdag

Kycklinggryta africana (kyckling, curry, lök, mango chutney, kokosmjölk, grädde, annans, mandarin, banan) serveras med ris

Fläskschnitzel serveras med skysås samt klyftpotatis

Dagens grönsak: Romansallad med vitlök
Dessert : Björnbärskompott                                                                                     

Kvällsmat: Potatisgratäng serveras med rökt kalkonbröst                                            

Morotssoppa med linser serveras med bröd 

Onsdag

Fisksufflé (sej ) serveras med skirat smör samt kokt potatis

Korv stroganoff serveras med ris

Dagens grönsak: Gröna ärtor

Dessert: Apelsinsoppa med ananaskross serveras med mandelskorpa              

Kvällsmat: Lasagnette Bolognese                                                                                       

Morotssoppa med linser serveras med bröd

Torsdag

Potatis & Rotsellerisoppa serveras med mjukt bröd

Pannbiff med stekt lök serveras med gräddsås och potatismos                                    

Dagens grönsak: Köksmästarblandning

Dessert: Våfflor med sylt                                                                                 

Kvällsmat: Kökets val                                                                                 

Morotssoppa med linser serveras med bröd

Fredag

Köket önskar er en fin Nationaldag                                                                         

Förrätt: Ceviche räkor och lax med lime, avokado och örtkräm                          

Varmrätt: Rökrimmat majskycklingbröst med dill, fänkål och picklade pärllök smaksatt med färsk persilja serveras med potatisbakelse och basilikasmörsås 

Dessert: Glaserad jordgubbsbakelse på mandelbotten som toppas med färska jordgubbar och mynta                                                                                                     

Kvällsmat: Fiskburgare i bröd serveras med remouladsås

Lördag

Köket önskar er en fin Pingstafton                                                                     

Förrätt: Jordärtskocksoppa med ostkex                                                                           

Varmrätt: Stekt lax serveras med varm citronsås och kokt potatis 

Dagens grönsak: Smörslungade sockerärter med dill                                              

Dessert: Rabarberpaj med vaniljglass 

Kvällsmat: Kycklingklubba med mimosasallad

Söndag

Köket önskar er en fin Pingstdag                                                                           

Helstekt kotlettrad serveras med örtgräddsås samt rostad potatis

Dagens grönsak: Coleslaw (vitkål, morot, ananas, majonnäs, senap)

Dessert: Konserverad persika med hallongrädde                                                   

Kvällsmat: Tonfiskröra serveras med bröd och sallad                                 

Morotssoppa med linser serveras med bröd