Altplatsens, Björkås, Granlidens och Uggledals Vård & Omsorgsboende
Vecka 23
Med reservation för ändringar.
Gratinerad kassler med ananas serveras med potatismos
Krämig pastasås med lax serveras med pasta penne
Dagens Bukettgrönsaker
Dessert: Vinbärskräm
Kvällsmat: Gotlandssoppa (lammfärs, lök, vitkål. tomat, crème fraiche) serveras med mjuktbröd
Morotssoppa med linser serveras med bröd
Kycklinggryta africana (kyckling, curry, lök, mango chutney, kokosmjölk, grädde, annans, mandarin, banan) serveras med ris
Fläskschnitzel serveras med skysås samt klyftpotatis
Dagens grönsak: Romansallad med vitlök
Dessert : Björnbärskompott
Kvällsmat: Potatisgratäng serveras med rökt kalkonbröst
Morotssoppa med linser serveras med bröd
Fisksufflé (sej ) serveras med skirat smör samt kokt potatis
Korv stroganoff serveras med ris
Dagens grönsak: Gröna ärtor
Dessert: Apelsinsoppa med ananaskross serveras med mandelskorpa
Kvällsmat: Lasagnette Bolognese
Morotssoppa med linser serveras med bröd
Potatis & Rotsellerisoppa serveras med mjukt bröd
Pannbiff med stekt lök serveras med gräddsås och potatismos
Dagens grönsak: Köksmästarblandning
Dessert: Våfflor med sylt
Kvällsmat: Kökets val
Morotssoppa med linser serveras med bröd
Köket önskar er en fin Nationaldag
Förrätt: Ceviche räkor och lax med lime, avokado och örtkräm
Varmrätt: Rökrimmat majskycklingbröst med dill, fänkål och picklade pärllök smaksatt med färsk persilja serveras med potatisbakelse och basilikasmörsås
Dessert: Glaserad jordgubbsbakelse på mandelbotten som toppas med färska jordgubbar och mynta
Kvällsmat: Fiskburgare i bröd serveras med remouladsås
Köket önskar er en fin Pingstafton
Förrätt: Jordärtskocksoppa med ostkex
Varmrätt: Stekt lax serveras med varm citronsås och kokt potatis
Dagens grönsak: Smörslungade sockerärter med dill
Dessert: Rabarberpaj med vaniljglass
Kvällsmat: Kycklingklubba med mimosasallad
Köket önskar er en fin Pingstdag
Helstekt kotlettrad serveras med örtgräddsås samt rostad potatis
Dagens grönsak: Coleslaw (vitkål, morot, ananas, majonnäs, senap)
Dessert: Konserverad persika med hallongrädde
Kvällsmat: Tonfiskröra serveras med bröd och sallad
Morotssoppa med linser serveras med bröd