Omsorgen

Göteborgs stad

Altplatsens, Björkås, Granlidens och Uggledals Vård & Omsorgsboende

Vecka 4

Måndag

Isterband serveras med senapssås samt kokt potatis
Örtöverbakad sejilé serveras med potatismos
Dagens grönsak: Bukettgrönsaker
Dessert: Kaneldoftande äppelkräm serveras med kardemummaskorpa

Kvällsmat Grönkålssoppa serveras med ägghalva och mjukt bröd

Tisdag

Chili con carne serveras med potatis
Grekisk färsbiff serveras med fänkålssås samt klyftpotatis
Dagens grönsaker: Blandsallad
Dessert: Exotisk fruktsallad

Kvällsmat: Lax & spenatlasagne

Onsdag

Havets Wallenbergare (sejfärs) serveras med dill och räksås samt kokt potatis
Stefado nötköttsgryta serveras med ris
Dagens grönsak: Slottsgrönsaker
Dessert: Vaniljglass med apelsinsås

Kvällsmat: Kycklingfärssoppa med rotfrukter serveras med mjukt bröd

Torsdag

Ärtsoppa med fläsk serveras med mjukt bröd
Fiskbullar (lax- & sejfärs) i hummersås serveras med kokt potatis
Dagens grönsak: Rivna morötter
Dessert: Pannkaka med sylt

Kvällsmat: Omelett serveras med champinjonstuvning

Fredag

Pocherad torskfilé serveras med ägg & persiljesås samt kokt potatis
Spaghetti serveras med carbonara sås
Dagens grönsak: Gröna ärtor
Dessert: Mangopannacotta

Kvällsmat: Köttbullesmörgås med rödbetssallad

Lördag
Herrgårdskyckling serveras med kokt potatis
Dagens grönsak: Grön grönsaksblandning
Dessert: Citronkladdkaka
Kvällsmat: Potatis & jordärtskocksgratäng
Söndag
Slottstek serveras med gräddsås samt potatisgratäng
Dagens grönsak: Tomat & rödlökssallad
Dessert: Jordgubbsmousse
Kvällsmat: Korv med bröd och gurkmajonnäs