Omsorgen

Göteborgs stad

Bagaregården, Björkekärr, Dicksons VOB, Ekparkens VOB, Fridkullas VOB, Kaggeleds VOB & Landalas VOB

Vecka 25

Måndag

Lunch 1: Falukorv med senapssås, potatis och morötter

Lunch 2: Kycklinggryta med soltorkade tomater, potatis/ ris och morötter
Dessert: Persikohalva serveras med vispad grädde 
Kvällsmat: Jordärtskocksoppa med kycklingköttbullar och ostsmörgås

Tisdag

Lunch 1: Fisksufflé med skirat smör och potatis samt ärtor

Lunch 2: Kall kassler med champinjonsås och potatis samt ärtor

Dessert: Hallonkräm med gräddmjölk 

Kvällsmat: Prinskorv med ugnstekt potatis och inlagd gurka

Onsdag

Lunch 1: Färsbiff med gräddsås, potatis och broccoli

Lunch 2: Fisk Benedictine med smörsås, potatis och broccoli

Dessert: Rulltårta och vispad grädde
Kvällsmat: Tacorullar med vitlöksdressing och tomatsallad

Torsdag

Lunch 1: Nikkalouktasoppa(vitkålsoppa med färs) serveras med mjukt bröd

Lunch 2: Kyckling med tzatziki serveras med klyftpotatis och morötter

Dessert: Amerikanska pannkakor med sylt och grädde
Kvällsmat: Laxpytt med kall citronsås med blandsallad

Fredag

Midsommarafton
Lunch: Midsommarbuffé (separat meny) serveras med färskpotatis
Dessert: Färska jordgubbar med vispgrädde

Kvällsmat: Västerbottens paj med syltad rödlök och bladsallad

Lördag

Lunch: Grillade kycklingspett med mojo verde serveras med rostad potatis- & rotfrukter 

Dessert: Jordgubbstårta
Kvällsmat: Gubbröra på kavring

Söndag

Lunch 1: Fläskköttgryta med svamp och paprika serveras med kokt potatis
Dessert: Kardemummakaka med vaniljgrädde
Kvällsmat: Potatisbakelse med kycklingröra och tomatsallad