Omsorgen

Göteborgs stad

Fredriksdals VO

Vecka 1

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch: Flygande Jakob serveras med ris & ångkokt broccoli 

Alternativ lunch: Stekt falukorv och stuvade makaroner 

Dessert: Citruskräm 

Kvällsmat: Värmande minestronesoppa serveras med nybakat bröd 

Alternativ kvällsmat: Mannapudding

Tisdag

Lunch: Köttbullar med rårörda lingon, gräddsås, ångkokt potatis & kokt morot 

Alternativ lunch: Pepparotsöverbakad sejfilé serveras med potatismos  

Dessert: Mazarinkaka 

Kvällsmat: Varm smörgås med champinjonstuvning och ost 

Alternativ kvällsmat: Mannapudding

 

Onsdag

Förrätt: Rökig laxtartar på spröd smördegsbakelse med Västerbottensost 

Varmrätt: Enbärsrimmad vildsvinskarre med vinbärs- och rödlöksmarmelad, Pommes Anna, viltkryddad gräddsås och haricots verts. 

Dessert: Len crème caramel serverad med en frisk körsbärskompott. 

Kvällsmat: Ost och charkbricka- Nötpastrami, kalkon, brieost, kex, vindruvor, melon, nybakt Focaccia & tapenad 

 

Torsdag

Lunch: Ångad torskrygg i kryddig saffransbuljong med grönsaker, serverad med len potatispuré 

Dessert: Chokladmousse smaksatt med arrak och toppad med krispiga kaksmulor 

Kvällsmat: Pizza Fredriksdal-tomat, ost, skinka serveras med pizzasallad 

Fredag

Lunch: Viltskavsgryta serveras med kokt potatis & haricots verts 

Dessert: Björnbärskompott med vaniljkvarg 

Kvällsmat: Hamburgare med bröd, dressing & pommes 

Alternativ kvällsmat: Mannapudding

Lördag

Lunch: Västerbotten överbakad koljafilé serveras men romsås , kokt potatis & morot 

Dessert: Ostkaka med lättvispad grädde 

Kvällsmat: Rotfruktsgratäng med pastrami

Alternativ kvällsmat: Mannapudding

Söndag

Lunch: Burgundisk nötköttsgryta serveras med kokt potatis & brysselkål 

Dessert: After eightpäron med vispad grädde 

Kvällsmat: Stekt potatis serveras med prinskorv, stekt ägg & senapsrelish 

Alternativ kvällsmat: Mannapudding