Omsorgen

Göteborgs stad

Fredriksdals VO

Vecka 2

Måndag

Lunch: Haltrad laxfilé serveras med hollandaisesås och dillrostad potatis 

Dessert: Chokladfondant med hallonsås 

Kvällsmat: Skagenröra med ägg, citron & dill på tekaka 

Alternativ kvällsmat: Potatis & purjolökssoppa med bröd & pålägg

Tisdag

Coq au vin- långkokt kyckling i rödvinssås serveras med potatispuré och  

blancherade sockerärtor  

Dessert: Inlagd persika serveras med mandelgrädde 

Kvällsmat: Husets pytt i panna med stekt ägg 

Alternativ kvällsmat: Potatis & purjolökssoppa med bröd & pålägg

Onsdag

Lunch: Stekt fläsk med löksås, ångkokt potatis & rårivna morötter 

Alternativ lunch: Ratatouille gratinerad kyckling serveras med rostad potatis 

Dessert: Hallonkrm serveras med gräddmjölk 

Kvällsmat: Champinjonfyllda creps 

Alternativ kvällsmat: Potatis & purjolökssoppa med bröd & pålägg

Torsdag

Lunch: Fisksoppa med aioli och nybakt bröd 

Alternativ lunch: Bratwurst med senapstuvad potatis & surkål 

Dessert: Blåbärscreps serveras med vaniljglass 

Kvällsmat: Hermanssonlåda- potatisgratäng med köttfärs 

Alternativ kvällsmat: Potatis & purjolökssoppa med bröd & pålägg

Fredag

Lunch: Köttfärslimpa med gräddsås, potatis & ångkokt blomkål 

Alternativ lunch: Fiskfrikkassé med rotfrukter och dill serveras med kokt potatis 

Dessert: Kladdkaka med apelsingrädde 

Kvällsmat: Ost & skinkpaj serveras med liten sallad 

Alternativ kvällsmat: Potatis & purjolökssoppa med bröd & pålägg

Lördag

Lunch: Kycklinglårfilé serveras med grönpepparsås, potatisgratäng & ugnsrostade rödbetor 

Dessert: Drottningmousse 

Kvällsmat: Laxpudding serveras med gröna ärtor 

Alternativ kvällsmat: Potatis & purjolökssoppa med bröd & pålägg

Söndag

Lunch: Slottsgryta serveras med pressgurka, potatis & kokt a bukettgrönsaker 

Dessert: Rulltårta toppas med färskostgrädde 

Kvällsmat: Mimosasallad serveras med rökt kalkon & bröd 

Alternativ kvällsmat: Potatis & purjolökssoppa med bröd & pålägg