Omsorgen

Göteborgs stad

Fredriksdals VO

Vecka 23

Tillbehör varje dag: Gelé, smörgåsgurka, lingonsylt, rödbetor, ketchup, senap & tabasco.

Smaklig måltid

Med reservation för ändringar

Måndag
Lunch 1: Stekt strömming med kaviar sås & potatismos
Lunch 2: Pasta & köttfärssås
Dagens Grönsak: Gröna ärtor
Dessert: Äppelkräm
Tisdag
Lunch 1: Köttfärslimpa med lingongräddsås & kokt potatis
Lunch 2: Miniflipper(lax) med kall romsås & kokt potatis
Dagens grönsak: Blandsallad
Dessert: Jordgubbsmousse(yoghurt)
Onsdag
Lunch 1: Fiskpudding med smörsås & kokt potatis
Lunch 2: Kåldolmar med gräddsås & kokt potatis
Dagens grönsak: Rårivna morötter
Dessert: Päronhalva med vispad grädde
Torsdag
Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk och hembakt bröd
Lunch 2: Kycklingköttbullar med kall mango- & currysås samt ris
Dessert: Pannkaka med grädde
Kvällsmat: Prinskorv med rotfruktsplättar
Fredag
Förrätt: Cheviché på lax och räkor samt örtkräm
Varmrätt: Rökrimmat majskycklingbröst med dill och fänkåls picklad pärllök samt potatisbakelse
Dessert: Glaserad jordgubbsbakelse med färska jordgubbar och mynta
Kvällsmat: Köttfärspaj med gräddfil & ruccolasallad
Lördag
Förrätt: Ädelost paj med jungfru sallad och päron
Varmrätt: Fläskkarré med örtgräddsås och rostad potatis
Dagens grönsak: Blomkål
Dessert: Glassbägare blåbär
Söndag
Lunch: Viltgryta med svamp & kokt potatis
Dagens grönsak: Inlagd gurka
Dessert: Kladdkaka med grädde
Kvällsmat: Janssons frestelse & köttbullar