Omsorgen

Göteborgs stad

Fredriksdals VO

Vecka 26

Tillbehör varje dag: Gelé, smörgåsgurka, lingonsylt, rödbetor, ketchup, senap & tabasco.

Smaklig måltid

Med reservation för ändringar

Måndag

Lunch 1 : Ägg- & persiljebakad torsk med vitvinssås och kokt potatis
Lunch 2: Lasagne
Dagens grönsak: Gröna ärtor
Dessert: Persika med grädde

Kvällsmat: Blomkålssoppa med skinka och bröd

Tisdag

Lunch 1: Ananasgratinerad kassler med rödvinssås & ris
Lunch 2: Bohuslänsk fiskgryta med ris
Dagens grönsak: Slottsgrönsaker
Dessert: Rulltårta

Kvällsmat: Chorizo med senapsmajonäs och potatismos

Onsdag

Lunch 1: Havets wallenbergare med vitvinssås & kokt potatis
Lunch 2: Kåldolmar med gräddsås & kokt potatis
Dagens grönsak: Rårivna morötter
Dessert: Björnbärskompott

Kvällsmat: Tonfiskröra serveras på vetekaka

Torsdag

Lunch 1: Kött- & grönsakssoppa med hembakat bröd
Lunch 2: Stekt kyckling med äpple- & currydressing samt ris
Dessert: Pannkaka med grädde

Kvällsmat: Skinkfrestelse serveras med pizzasallad

Fredag

Lunch 1: Fläskschnitzel med bearnaise och ugnsstekt potatis
Lunch 2: Vegetarisk schnitzel med bearnaise & ugnsstekt potatis
Dagens grönsak:
Dessert: Blandsallad

Kvällsmat: Tacopaj serveras med aioli och ruccolasallad

Lördag

Lunch: Skinkstek med ädelostsås och kokt potatis
Dagens grönsak: Broccoli
Dessert: Hallonsorbet
Kvällsmat: Köttbullesmörgås

Söndag

Lunch: Oxjärpar med pepparsås & kryddig potatisgratäng
Dagens grönsak: Inlagd gurka
Dessert: Kladdkaka med vispgrädde
Kvällsmat: Fläskpannkaka med blandsallad