Omsorgen

Göteborgs stad

Fredriksdals VO

Vecka 46

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch: Spaghetti och köttfärssås serveras med kokt broccoli

Alternativ lunch: Fiskgratäng med kaviar och purjolök serveras med potatismos

Dessert: Lingonfromage

Kvällsmat: Italiensk kycklingsoppa serveras med bröd 

Tisdag

Lunch: Pocherad fisk med ägg-& persiljesås serveras med kokt potatis och gröna ärtor

Alternativ lunch: Fransk kycklinggryta med smak av äpple serveras med kokt potatis

Dessert: Kesokaka med apelsingrädde

Kvällsmat: Blomkål- & broccoligratäng med rökt kyckling

Onsdag

Lunch: Raggmunk serveras med stekt fläsk & rårörda lingon

Alternativ lunch: Fiskbullar serveras med vitvinssås och dillmos

Dessert: Kaneldoftande äppelkräm

Kvällsmat: Mannerströms makaronipudding med lax

Torsdag

Lunch: Köttsoppa toppad med pepparrotsvisp serveras med bröd

Alternativ lunch: Nudelwok med kyckling serveras med sweet chilisås

Dessert: Bärkaka serveras med vaniljsås

Kvällsmat: Janssonsfrestelse serveras med prinskorv

Fredag

Lunch: Biff Lindström serveras med skysås, kokt potatis och bukett grönsaker

Alternativ lunch: Oxbringa med ört- senapscreme serveras med rostad potatis & rotfrukter

Dessert: Bakad ananas serveras med vaniljglass

Kvällsmat: Tekaka med skagenröra och tillbehör

Lördag

Lunch: Örtöverbakad fiskfilé med tomat serveras med potatismos & picklad fänkålsallad

Dessert: Brownie med salt kolatopping

Kvällsmat: Skinka- & spenatcrepes

Söndag

Lunch : Boeuf bourguignon serveras med potatispuré och haricots verts

Dessert: Pannacotta med bärkompott

Kvällsmat: Omelett med champinjonstuvning