Omsorgen

Göteborgs stad

Fredriksdals VO

Vecka 47

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch: Flygande Jacob serveras med basmatiris och kålsallad

Alternativ lunch: Stekt falukorv med stuvade makaroner

Dessert: Citruskräm serveras med gräddmjölk

Kvällsmat: Minestronesoppa serveras med nybakt bröd & pålägg

Tisdag

Lunch: Köttbullar med gräddsås serveras med inlagd gurka och potatis

Alternativ lunch: Pepparotsbakad sejfilé serveras med potatismos och ångad broccoli

Dessert: Kockarnas val av dessert

Kvällsmat: Korv med bröd serveras med mos och rostad lök

Onsdag

Lunch: Stekt panerad koljafilé serveras med dansk remouladsås, kokt potatis & gröna ärtor

Alternativ lunch: Dillfrikassé på kyckling serveras med kokt potatis

Dessert: Bärkaka med vaniljvisp

Kvällsmat: Ägg á la Skanör (Gratäng med potatis, skinka och ägg)

Torsdag

Lunch: Ärtsoppa med fläsk serveras med hembakat bröd

Alternativ lunch: Mandelfisk serveras med citronsås, kokt potatis samt kålrabbi & vitkålsslaw

Dessert: Pannkaka med vispad grädde

Kvällsmat: Currydoftande pastagratäng med kyckling

Fredag

Lunch: Mustig lammgryta med smak av rosmarin serveras med haricots verts & kokt potatis

Alternativ lunch: Fläskpiccata serveras med tomatsås & kokt potatis

Dessert: Björnbärskompott med vaniljkvarg

Kvällsmat: Hamburgare med bröd, dressing, sallad & tomat

Lördag

Lunch: Pocherad fisk med räk & hummersås serveras med potatismos & dill rostade morötter

Dessert: Ostkaka med vispad grädde

Kvällsmat: Fläskpastrami serveras med potatissallad & bröd

Söndag

Lunch: Tjälknöl (nötkött) serveras med viltgräddsås, rotfruktsgratäng och brysselkål.

Dessert: After eight päron serveras med vispad grädde

Kvällsmat: Ostomelett serveras med sauce verte