Omsorgen

Göteborgs stad

Fredriksdals VO

Vecka 48

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch: Korv stroganoff serveras med ris samt kokt broccoli

Alternativ lunch: Gratinerad sejfilé med smak av kaviar & purjolök serveras med potatismos

Dessert: Äpple och päronsoppa serveras med vaniljkvarg

Kvällsmat: Potatis och purjolökssoppa serveras med kalkonsmörgås.

Tisdag

Lunch: Mannerströms stekta strömming serveras med skirat smör, potatismos & gröna ärtor

Alternativ lunch: Asiatisk fläskköttgryta serveras med basmatiris

Dessert: Inlagd persika serveras med mandelgrädde

Kvällsmat: Pytt i panna med stekt ägg

Onsdag

Lunch: Stekt fläsk serveras med bruna bönor, kokt potatis & rivna morötter

Alternativ lunch: Gratinerad kycklinglårfilé med ratatouille & potatis

Dessert: Hallonkräm serveras med gräddmjölk

Kvällsmat: Risgrynspudding med björnbärskompott

Torsdag

Lunch: Huset fisksoppa serveras med aioli och nybakt bröd

Alternativ lunch: Bratwurst serveras med senapstuvad potatis och surkål

Dessert: Blåbärsfyllda creps serveras med vaniljglass

Kvällsmat: Hermanssonlåda (potatis och köttfärsgratäng)

Fredag

Lunch: Pannbiff med bräserad lök serveras med skysås, potatis och ångad blomkål

Alternativ lunch: Fiskfrikkassé med rotfrukter och dill serveras med potatis

Dessert: Fransk chokladkaka med apelsingrädde

Kvällsmat: Tekaka toppad med skagenröra, ägg, sallad och citron

Lördag

Lunch: Kycklingfilé serveras med rosépepparsås, potatispuré smaksatt med

Grana padano & ugnsrostade rödbetor

Dessert: Drottninmousse

Kvällsmat: Laxpudding med skirat smör

Söndag

Lunch: Slottsgryta serveras med ångad potatis och pressgurka

Dessert: Saffranskaka med lingonfrosting

Kvällsmat: Tunnt skivad kalkon serveras med mimosasallad & bröd