Omsorgen

Göteborgs stad

Geråshus, Kviberg och Sekelbo Vård & Omsorgsboende

Vecka 25

Måndag

Lunch 1: Fläskköttsgryta med mango chutney serveras med kokt potatis och morotsmix

Lunch 2: Kycklinglasagnette med paprika serveras med morotsmix

Dessert: Jordgubbskräm med gräddmjölk

Kvällsmat: Tomatsoppa serveras med brödkrutonger, mjukt bröd och pålägg

Tisdag

Lunch 1: Sprödbakad fisk med remouladsås och kokt potatis serveras med grönsallad

Lunch 2: Isterband med dillstuvad potatis serveras med inlagda rödbetor

Dessert: Konserverad persikohalva med gräddklick

Kvällsmat: Fläskpannkaka med lingonsylt

Onsdag

Lunch 1: Korv Stroganoff med ris serveras med sockerärtor

Lunch 2: Vegetarisk schnitzel med paprikasås serveras med klyftpotatis och sockerärtor

Dessert: Flädermousse

Kvällsmat Vegetarisk tacopaj med crème fraîcheklick

Torsdag

Lunch 1: Fisksoppa serveras med mjukt bröd och pålägg

Lunch 2: Pastasallad med kyckling och dressing

Dessert: Blåbärspaj med glass

Kvällsmat: Shepherds pie

Fredag

Midsommarafton

Buffé: 2 sorters sill, gräddfil & gräslök, kallskuret kött och hembakat bröd, Somrig potatissallad på färskpotatis, rädisor och salladslök samt kokt färskpotatis

Dessert: Jordgubbar med vispad grädde

Kvällsmat: Västerbottenpaj serveras med syltad rödlök och jungfrusallad

Lördag

Midsommardagen

Lunch: Grillade kycklingspett med mojo verdesås serveras med rostade rotfrukter och grillade grönsaker

Dessert: Gräddtårta

Kvällsmat: Gubbröra på kavring

Söndag

Lunch: Biff à la Lindström med persiljesmör serveras med ugnsrostad potatis och haricots verts

Dessert: Kladdkaka med vispad grädde

 

Kvällsmat: Risgrynspudding med hallonsylt