Omsorgen

Göteborgs stad

Glöstorpshöjden, Bäckebol, Dunfins, Kärrahus, Lillhagsparken & Silvergruvans Vård & Omsorgsboenden

Vecka 42

Med reservation för ändringar.

Måndag

Lunch: Stekt falukorv med stuvade ärtor & morötter serveras med kokt potatis

Alternativ lunch: Fiskgratäng serveras med kokt potatis & kokta bukettgrönsaker

Dessert: Vinbärskräm med gräddmjölk

Kvällsmat: Nikkaluoktasoppa serveras med bröd & pålägg

Tisdag

Lunch: Stekt fläsk serveras med löksås, kokt potatis & rårivna morötter

Alternativ lunch: Nöttköttgryta serveras med kokt couscous & citronyoghurt

Dessert: Chokladkaka med hallon & mandelgrädde 

Kvällsmat: Broccoli-ädelostpaj serveras med blandsallad

Onsdag

Lunch: Pocherad torskfilé serveras med ägg-& persiljesås, kokt potatis & gröna ärtor

Alternativ lunch: Lammfärsbiff serveras med dillsås & kokt potatis

Dessert: Kvargdans med bärkompott  

Kvällsmat: Tortellinigratäng med skinka

Torsdag

Måltidens dag

Förrätt: Honungsgravad lax på toast 

Varmrätt: Långbakad fläskkarré, rostad potatis, kantarellsås & citruskokt spetskål 

Dessert: Äppel & kanelkaka, inkokt rosmarinäpple & vaniljkräm

Kvällsmat: Kebabpytt serveras med vitlöksås

Fredag

Lunch: Viltfärsbiff med rårörda vinbär, blomkåls crème, kokt potatis & blandsallad

Alternativ lunch: Apelsin- örtbakad fiskfilé serveras med kokt potatis

Dessert: Citronfromage

Kvällsmat: Lax & potatissallad serveras med bröd & picklad fänkål

Lördag

Lunch: Stekt kycklingfilé med kantarellsås, rostad blomkål & potatis-rotsfruktsgratäng

Dessert: blåbärspaj serveras med vaniljsås

Kvällsmat: Fläskpastrami serveras med Broccoli-spenat Frittata 

Söndag

Lunch: Fiskgratäng med kräftsås serveras med kokt potatis & kokta slottgrönsaker

Dessert: Äpple crepes med kardemummagrädde 

Kvällsmat: Risgrynspudding med björnbärskompott