Gunnareds Lövgärdets och Solängens Vård & Omsorgsboende
Vecka 49
Veckans stående kvällsmat: Grönkålssoppa med ägghalva, mjukt bröd och pålägg
Lunch 1 Ugnsgratinerad falukorv serveras med potatismos och rivna morötter
Lunch 2 Kyckling Alfredo (kycklingsås med parmesan) med tagliatelle (pasta) & rivna morötter
Dessert Hallonkräm med gräddmjölk
Kvällsmat Skinkfrestelse
Lunch 1 Bohuslänsk fiskpudding serveras med skirat smör och gröna ärtor
Lunch 2 Raggmunk med stekt fläsk serveras med lingonsylt
Dessert Fruktcocktail serveras med vaniljkvarg
Kvällsmat Pulled chicken (mycket mört kycklingkött) med hamburgerbröd, barbequesås och blandsallad
Lunch 1 Lammfärsbiffar med fetaost & oliver serveras med klyftpotatis, tzatziki (vitlökssås med gurka) & ratatouillegrönsaker
Lunch 2 Kikärtsbiffar med paprikasås serveras med klyftpotatis och ratatouillegrönsaker
Dessert Ostkaka serveras med jordgubbssylt & grädde
Kvällsmat Omelett med stekt prinskorv
Lunch 1 Potatis- & purjolökssoppa serveras med mjukt bröd och pålägg
Lunch 2 Nikkalouktasoppa (färs- & vitkålssoppa) serveras med mjukt bröd & pålägg
Dessert Äppelpaj med vaniljsås
Kvällsmat Potatisbullar med stekt bacon serveras med lingonkål, lingonsylt
Lunch Basilikamarinerad kycklingfilé med potatisgratäng och broccolibuketter
Lunch 2 Chili con carne serveras med ris och broccolibuketter
Dessert Morotskaka
Kvällsmat Västerbottenspaj med kantareller och en fänkålssallad med dill & citron
Lunch 1 Boeuf Bourguignon serveras med kokt potatis och slottsgrönsaker
Dessert Chokladmousse med gräddklick
Kvällsmat Räkcrepes
Andra Advent
Lunch Laxfärserad spättafilé serveras med skaldjurssås, duchessepotatis & brytbönor
Dessert Crème brûlée med saffran
Kvällsmat Mannagrynspudding med jordgubbssylt