Omsorgen

Göteborgs stad

Gunnareds Lövgärdets och Solängens Vård & Omsorgsboende

Vecka 23

Måndag

Lunch 1: Fylld frukostkorv med stuvad blomkål serveras med kokt potatis & minimorötter

Lunch 2: Kikärtsbiff med vitlökssås serveras med kokt potatis & minimorötter

Dessert: Citronfromage  

Kvällsmat: Pytt i panna med stekt ägg serveras med inlagda rödbetor 

Tisdag

Lunch 1:Panerad fisk med kall ägg & ansjovissås serveras med kokt potatis och gröna ärtor

Lunch 2: Fläskköttsgryta med svamp serveras med ris & gröna ärtor 

Dessert: Blåbärssmoothie 

Kvällsmat: Kött- & grönsakssoppa serveras med mjukt bröd och pålägg

Onsdag

Lunch 1: Lasagne serveras med rivna morötter

Lunch 2: Kroppkakor med skirat smör serveras med rårörda lingon 

Dessert: Kladdkaka med grädde

Kvällsmat: Halv special (Korv med bröd, potatismos, gurkmajonnäs, rostad lök, senap & ketchup)

Torsdag

Lunch 1: Kycklingsoppa serveras med mjukt bröd och pålägg

Lunch 2: Broccoli & skinkpaj serveras med Rhode Islanddressing och grönsallad 
Dessert: Rabarberpaj med vaniljvisp 

Kvällsmat: Stekt falukorv med potatismos 

Fredag

Nationaldagen 

Förrätt: Ceviche med räkor, rökt lax, avokado & lime serveras med örtkräm och tortillachips

Varmrätt: Rökrimmat majskycklingbröst med dill och fänkålspicklad pärllök smaksatt med färsk persilja serveras med potatisbakelse och basilikasmörsås  

Dessert: Glaserad jordgubbsbakelse på mandelbotten toppad med färska jordgubbar & mynta

Kvällsmat: Bakad potatis med kycklingröra 

Lördag

Lunch: Kålpudding med gräddsås serveras med kokt potatis och lingonsylt 

Dessert: Fläderpannacotta 

Kvällsmat: Risgrynspudding med hallonsylt 

Söndag

Lunch: Citronkyckling med örter serveras med ris och romanesco

Dessert: Glassbåt 

 

Kvällsmat: Skaldjurspaj serveras med örtcrème