Omsorgen

Göteborgs stad

Järnbrott

Vecka 18

Måndag
Lunch 1: Lunchkorv serveras med stuvade ärtor- och morötter samt kokt potatis
Lunch 2: Kycklinggryta med mango chutney serveras med kokt ris
Dagens gröna: Romanescoblandning
Dessert: Chokladpudding serveras med vispad grädde
Tisdag
Lunch 1: Stekt strömming serveras med rårörda lingon, skirat smör och potatismos
Lunch 2: Chili sin carne serveras med en klick creme frâiche och ris
Dagens gröna: Gröna ärtor
Dessert: Trädgårdskräm
Onsdag
Lunch 1: Krämig fisksoppa serveras med bröd
Lunch 2: Fläskkötts gryta med svamp och paprika serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Kökets gröna val
Dessert: Kärleksmums
Torsdag
1 Maj: Kycklingfilé serveras med charonsås och potatisgratäng
Dagens gröna: Blandsallad med gurka och tomat
Dessert: Gräddtårta
Kvällsmat: Rostbiff (K) serveras med potatissallad (K)
Fredag
Lunch 1: Italiensk kycklinggratäng serveras med pasta
Lunch 2: Skinkschnitzel serveras med skysås och klyftpotatis
Dagens gröna: Haricots verts
Dessert: Hallonmousse
Lördag
Lunch: Panerad fisk serveras med citron- och dillsås och kokt potatis
Dagens gröna: Spenatsallad med gurka och tomat
Dessert: Mandariner med vispad grädde
Kvällsmat: Kycklingburgare (V) med bröd och currydressing (K) serveras med mos (K)
Söndag
Lunch: Skånsk kalops serveras med kokt potatis och *rödbetor*
Dagens gröna: Bukettgrönsaker
Dessert: Äpplekompott med vaniljglass
Kvällsmat: Rökt skinka (K) med legymsallad (K) och kokt potatis (V)