Göteborgs stad
Järnbrott
Vecka 34
Måndag
Lunch 1: Käsekrainer (ostfylld korv) serveras med senapsstuvad potatis
Lunch 2: Falafel i pitabröd serveras med tzatziki och ris
Dagens gröna: Kökets gröna val
Dessert: Vaniljglass med kolasås
Kvällsmat: Äggakaka (V) serveras med rårörda lingon (K)
Tisdag
Lunch 1: Fiskfärsbiff serveras med vitvinssås och kokt potatis
Lunch 2: Grekisk kycklinggryta serveras med ris
Dagens gröna: Gröna ärtor
Dessert: Äpplepaj serveras med vaniljvisp
Kvällsmat: Broccolisoppa (V) serveras med bacon (V) och bröd
Onsdag
Lunch 1: Kålpudding serveras med rårörda lingon, gräddsås och kokt potatis
Lunch 2: Vegetarisk piccata serveras med en krämig tomatsås och pilaffris
Dagens gröna: Kokta morötter
Dessert: Päronkräm serveras med kardemummagrädde
Kvällsmat: Korv- och grönsaksgratäng (V) serveras med en tomat- och rödlökssallad (K)
Torsdag
Lunch 1: Bondsoppa serveras med bröd
Lunch 2: Tortellini med smörstekt spenat serveras med ostsås
Dagens gröna: Ruccolasallad med tomat och gurka
Dessert: Pannkakor serveras med sylt
Kvällsmat: Blomkål- och broccoligratäng med skinka (V) serveras med rårivna morötter
Fredag
Lunch 1: Köttgryta med svamp och syltlök serveras med kokt potatis
Lunch 2: Italiensk fisk med basilikatäcke serveras med pasta
Dagens gröna: Rivna morötter
Dessert: Jordgubbsoppa med maränger
Kvällsmat: Kyckling Drumsticks (V) serveras med klyftpotatis (V) och ajvardressing (K)
Lördag
Lunch: Fiskgratäng med squash- och soltörkade tomater serveras med ris
Dagens gröna: Sockerärtor
Dessert: Chokladkaka serveras med päron- och myntasallad
Kvällsmat: Köttfärscrêpes (V) serveras med en rostad vitlöksdressing (K) och sallad
Söndag
Lunch: Nötstek serveras med örtsås och rostad potatis
Dagens gröna: Vaxbönor Tricolore
Dessert: Brylèpudding
Kvällsmat: Laxpatè (K) serveras med romsås (K), sallad och bröd