Omsorgen

Göteborgs stad

Järnbrott

Vecka 34

Måndag
Lunch 1:  Käsekrainer (ostfylld korv) serveras med senapsstuvad potatis
Lunch 2:  Falafel i pitabröd serveras med tzatziki och ris
Dagens gröna:  Kökets gröna val
Dessert:   Vaniljglass med kolasås
Kvällsmat:  Äggakaka (V) serveras med rårörda lingon (K)
Tisdag
Lunch 1:    Fiskfärsbiff serveras med vitvinssås och kokt potatis
Lunch 2:    Grekisk kycklinggryta serveras med ris
Dagens gröna:   Gröna ärtor
Dessert:     Äpplepaj serveras med vaniljvisp
Kvällsmat:    Broccolisoppa (V) serveras med bacon (V) och bröd
Onsdag
Lunch 1:   Kålpudding serveras med rårörda lingon, gräddsås och kokt potatis
Lunch 2:    Vegetarisk piccata serveras med en krämig tomatsås och pilaffris
Dagens gröna: Kokta morötter
Dessert:    Päronkräm serveras med kardemummagrädde
Kvällsmat: Korv- och grönsaksgratäng (V) serveras med en tomat- och rödlökssallad (K)
Torsdag
Lunch 1:    Bondsoppa serveras med bröd
Lunch 2:    Tortellini med smörstekt spenat serveras med ostsås
Dagens gröna:  Ruccolasallad med tomat och gurka
Dessert:     Pannkakor serveras med sylt
Kvällsmat:  Blomkål- och broccoligratäng med skinka  (V) serveras med rårivna morötter
Fredag
Lunch 1:    Köttgryta med svamp och syltlök serveras med kokt potatis
Lunch 2:    Italiensk fisk med basilikatäcke serveras med pasta
Dagens gröna:    Rivna morötter
Dessert:     Jordgubbsoppa med maränger
Kvällsmat:    Kyckling Drumsticks (V) serveras med klyftpotatis (V) och ajvardressing (K)
Lördag
Lunch:    Fiskgratäng med squash- och soltörkade tomater serveras med ris
Dagens gröna:    Sockerärtor
Dessert:    Chokladkaka serveras med päron- och myntasallad
Kvällsmat:     Köttfärscrêpes (V) serveras med en rostad vitlöksdressing (K) och sallad
Söndag
Lunch:    Nötstek serveras med örtsås och rostad potatis
Dagens gröna:    Vaxbönor Tricolore
Dessert:    Brylèpudding
Kvällsmat:    Laxpatè (K) serveras med romsås (K), sallad och bröd